Batman havalimanından sağlığa önemli katkı

Batman havalimanından sağlığa önemli katkı

Yaşam Yayın: 11 Eylül 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 11.09.2024 09:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
Google News

Batman havalimanı, hava yolu ulaşımına sunduğu katkıların yanında sağlık alanında da Batman’a ve bölgeye önemli katkılarda bulunuyor. Sağlık Bakanlığı’na bağlı çalışan ve hayati durumlarda hizmet veren ambulans uçaklara ev sahipliği yapan Batman havalimanı, durumu acil olan hastaların hızlı bir şekilde naklinde önemli rol oynuyor.

Özellikle ulaşımın zor olduğu kış şartlarında, riskli durumlarda kırsal bölgelerdeki hastaların sağlık kuruluşlarına ulaştırılmasında görev alan ambulans helikopterler, hasta teslimini Batman havalimanından yapıyor.  Acil durumlar için 24 saat aktif hizmet veren Batman havalimanı, 2018-2024 yılları arasında 6 yıllık periyotta yaklaşık 750 ambulans uçağa hizmet verirken 2024 yılının ilk 8 ayında 72 ambulans uçağa hizmet verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.