BATMAN BELEDİYESİNDEN İKİ DİLDE HABER BÜLTENİ

BATMAN BELEDİYESİNDEN İKİ DİLDE HABER BÜLTENİ

Yaşam Yayın: 30 Haziran 2024 - Pazar - Güncelleme: 30.06.2024 17:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
Google News

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi otobüslerinde başlayan 'rojbaş-dembaş' uygulaması Batman'daki Belediye otobüslerinde de başlamıştı.

KÜRTÇE VE TÜRKÇE BİLGİLENDİRME

Batman Belediyesi otobüslerdeki otomasyon sistemiyle ücret ödeyenlere Kürtçe 'iyi günler' anlamına galen 'dembaş'tan sonra yenilenen internet sitesiyle basın bültenlerini Türkçe ve Kürtçe servis yapmaya başladı. 31 Mart seçimlerinden sonra Batman Belediyesini kazanan DEM Parti sahadaki farklı alanlardaki birimlerini Türkçe ve Kürtçe bilgilendirmelerle kamuoyuyla paylaşıyor. Bir süre önce ulaşımdaki otobüslere Türkçe ve Kürtçe karşılamanın ardından yerel ve ulusal basına servis edilen haber bültenlerini de 2 dilde hazırlamaya başladı. Yeni uygulamayla Batman Belediyesi basın biriminde hazırlanan haberlerin her gün Türkçe ve Kürtçe basına servis edildiği gözlendi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.