BAŞKAN FIRAT, “ADİL DÜZEN TESİS EDİLMELİDİR”

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı.

Yaşam Yayın: 10 Aralık 2025 - Çarşamba - Güncelleme: 10.12.2025 17:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Başkan Fırat, insan haklarının evrensel değerlerine dikkat çekerek, dünyada ve Türkiye’de yaşanan ihlallerin endişe verici boyutlara ulaştığını belirtti.

“HER İNSAN DOKUNULMAZ HAKLARA SAHİPTİR”

Fırat açıklamasında, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulünün üzerinden 76 yıl geçmesine rağmen dünyanın birçok bölgesinde ve ülkede ağır hak ihlallerinin sürdüğünü vurguladı. Özellikle Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere değinen Fırat, “İki yılı aşkın süredir terörist İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü vahşet ve katliam, insan hakları ihlallerinin en ağır örneklerinden biridir” dedi. Dünyada savaşlar, yoksulluk, eşitsizlik, toplumsal kutuplaşma ve nefret söyleminin arttığı bir dönemden geçildiğini belirten Fırat, bu süreçte insan haklarının korunması ve güçlendirilmesinin her zamankinden daha önemli olduğunu ifade etti. Fırat, dili, dini, kimliği, inancı, düşüncesi veya yaşam tarzı ne olursa olsun her insanın yalnızca “yaratılmış olma onuru” ile dokunulmaz haklara sahip olduğunu vurgulayarak, bu hakların korunmasının yalnızca yasal düzenlemelerle değil, toplumsal vicdanla da mümkün olacağını söyledi. Saadet Partisi olarak adaletin tesis edildiği, hukukun üstünlüğünün korunduğu, herkesin özgür ve güvende olduğu bir ülke idealine inandıklarını belirten Fırat, şu ifadelere yer verdi: “Başta ifade özgürlüğü olmak üzere adil yargılanma hakkı, eğitim ve yaşam hakkının güvence altına alındığı; eşitlik ve adaletin hâkim olduğu adil bir düzenin kurulması en büyük temennimizdir.” Fırat açıklamasını, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutlayarak tamamladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.