''BAHANE DEĞİL, HİZMET ÜRETİN''

''BAHANE DEĞİL, HİZMET ÜRETİN''

Yaşam Yayın: 13 Haziran 2024 - Perşembe - Güncelleme: 13.06.2024 16:54:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Geçtiğimiz Salı günü Belediye Başkan Yardımcılarıyla yaptığı basın toplantısında Kayyumun yaptığı harcamalar ve Belediyenin borçlarıyla ilgili iddiaları gündeme getiren Belediye Başkanı Gülistan Sönük'e cevap gecikmedi. İddialara cevap veren Batman Valiliği, beceriksizlik ve hizmet kalitesizliğiyle suçladığı yeni yönetime, “Bahane üretmek yerine Batman'a yakışır hizmetleri hayata geçirin” dedi.

''SİZDEN NE KÖY OLUR, NE DE KASABA''

Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük'ün iddialarına cevap veren Batman Valiliği, yapılan basın toplantısında dile getirilen iddiaların gerçek dışı olduğunu, kamuoyunun bilgilendirilmesi adına cevap verilmesinin zaruri olduğuna dikkat çekti. Batman Belediyesi bütçesinin 2024 yılı gelirinin 5 milyar olduğu, aylık ortalama gelirin de 400 milyon üzerinde olduğu belirtildi. Batman Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Batman'a bağlı 5 ilçenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına alınan araçların ilçelerdeki yardıma muhtaç dar gelirli ailelere sıcak yemek dağıtım hizmeti verildiği, Emniyet ve Jandarmaya hibe edilen araçların ise zehir tacirleri ile etkin mücadelede kullanıldığı hatırlatılarak bu araçların Batman Belediyesinin aylık gelirinin sadece yüzde 2,5'i kadar olduğu ifade edildi. Açıklamada ayrıca, ihalesi yapılan engelsiz yaşam merkezinin işletme yüklenicisinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olacağı belirtilerek, geleceğin teminatı olan gençlere her alanda yatırım yapmanın Batman Belediyesinin asli görevleri arasında olduğu ifade edildi. Ayrıca asfalt plenti, Millet bahçesi, Belediye ekmek fırını, kitap ve gastronomi fuarları ve masa tenisi ile ilgili iddialarına ise, Batman Belediyesi borç /gelir oranının %115 düzeylerinden %38 düzeylerine indirildiği, 94 büyük projenin bitirildiği, 85 projenin devam ettirildiği ve 30’a yakın proje planlamasının hazırlandığı ifade edildi. Türkiye’deki ilk ve tek örnek projelerin hayata geçirildiği kurumsal yapı Batman Belediyesi yönetimine teslim edildiğini belirtildi. Valilik, “Beceriksizlikte ve hizmet kalitesizliğinde Batman’ı son sürat koşturanlara çağrımız şudur, Büyükşehir vizyonuyla hareket eden bir Batman’ı devraldınız. Bahane üretmek yerine bu vizyona yarışır hizmetleri hayata geçirin. Ve emin olun; Batman büyükşehir olacak ama bu vizyonsuzlukla sizden ne köy olur, ne kasaba'' ifadelerine yer verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.