BAB-GED Başkanı Demir, “Gazetecilerin katledildiği ortamda basın özgürlüğü olamaz”

BAB-GED Başkanı Demir, “Gazetecilerin katledildiği ortamda basın özgürlüğü olamaz”

Yaşam Yayın: 23 Temmuz 2025 - Çarşamba - Güncelleme: 23.07.2025 13:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği (BAB-GED) Başkanı Veysi Demir, “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla yayımladığı mesajda, Filistin’de gazetecilerin doğrudan hedef alındığını belirterek, “Gazetecilerin bilinçli olarak katledildiği bir ortamda basın özgürlüğünden söz edemeyiz” dedi.

“SANSÜR FİİLEN HİÇBİR ZAMAN KALKMADI”

Başkan Demir, 24 Temmuz 1908’de gazetelerin sansür memurlarına baskı kalıplarını vermeyi reddetmesiyle başlayan sürecin, 1971’den bu yana “Basın Bayramı” olarak kutlandığını hatırlattı. Ancak sansürün yalnızca şekil değiştirdiğini vurgulayan Başkan Demir, “Her dönem iktidarlar basına kendi yöntemleriyle sansür uyguladı. Bugün de kurum baskısı, reklam verenler, lobiler ve patronaj etkisiyle sansür ve otosansür devam ediyor. Sansür kalktı demek hayalciliktir” dedi. Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Başkan Demir, “İsrail, 7 Ekim’den bu yana kadın, çocuk, sivil ayrımı gözetmeden Gazze’yi vuruyor. Gazeteciler, dünyanın olup biteni görmemesi için doğrudan hedef alınıyor. Şu ana kadar 230 gazeteci katledildi, 421’i yaralandı. Onlarcası alıkonuldu. Bu ortamda basın özgürlüğünden söz etmek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.