AFAD’TAN GENÇLİK SPOR PERSONELİNE EĞİTİM

AFAD’TAN GENÇLİK SPOR PERSONELİNE EĞİTİM

Yaşam Yayın: 14 Ağustos 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 14.08.2024 10:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

AFAD Batman İl Müdürlüğü Eğitim Birimi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personellerine yönelik, ‘Deprem Farkındalık’ ve ‘Arama ve Kurtarma’ eğitimleri vermeye başladı. Temmuz ayında başlayan İlk yardım, arama kurtarma ve destek eğitimleri Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Konferans salonu ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterlik konferans salonunda devam ediyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri 20’şer kişilik gruplar halinde 5 gün süren eğitimlere tabi tutuluyor. Verilen eğitimler sonucunda hedeflerinin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 100 kişilik eğitimli personelin hazır bulunması olduğunu belirten İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, kurumlarla işbirliği içinde olmaya devam edeceklerini söyledi. İl Müdürü Özperk; “AFAD İl Müdürlüğümüze bağlı eğitim uzmanları personellerimize 5’şer gün süren eğitimler veriyor. Verilecek eğitimler yaklaşık 2 ay farklı gruplar halinde devam edecek. Kurum bünyesinde ilimiz başta olmak üzere ülkemizin herhangi bir yerinde olası bir doğal afetlerde eğitimli personellerimiz gereken desteği vereceklerdir. Bunun yanı sıra personellerimizin gönüllü olarak eğitimlere katılım sağlamak istemesi de bizleri son derece mutlu ediyor” diye konuştu.

“AFAD EĞİTİMLERİNİ ÖNEMSİYORUZ”

AFAD’ın verdiği bütün eğitimleri önemsediklerini belirten Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak verilen eğitimlerin en büyük amacı, başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncelik sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışların personellerimize kazandırılmasıdır. Personellerimiz, ‘Temel Afet Bilinci’ ile yetişiyorlar. Temel amaç ise afet öncesi hazırlık ve zarar azaltma, afet esnasında yapılacak müdahale ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının yönetim ve koordinasyonunu gerçekleştirmektir. Sadece bizler değil, her insanın doğal afetlere karşı bilinçli ve eğitimli olması gerekiyor.” diye konuştu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri verilen pratik eğitimlerin yanı sıra sahada da uygulamalı eğitim testlerinden geçiyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.