3 BİN KİŞİYE İŞKUR’DAN İSTİHDAM FIRSATI
Batman’da 3 bin kişinin yararlanacağı İŞKUR İşgücü Uyum Programı (İUP) için başvurular 21-25 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.

Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu iş gücüne katkı sunmayı amaçlayan program kapsamında Batman’a 3 bin kişilik kontenjan ayrıldığını açıkladı.
BAŞVURULAR E-ŞUBE ÜZERİNDEN
Programa başvurmak isteyen vatandaşların İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, son 1 ay içerisinde sigortasız bulunması ve emekli veya malul aylığı almaması gerekiyor. Başvuru sahiplerinin ayrıca ilan edilen diğer şartları da taşıması gerekiyor. Başvurular, 21-25 Eylül 2026 tarihleri arasında İŞKUR’un e-Şube platformu üzerinden yapılabilecek. Programdan yararlanmak isteyen vatandaşlar, başvuru şartları ve süreçle ilgili detaylı bilgiye ALO 170 hattı üzerinden de ulaşabilecek. Nasıroğlu, 3 bin kişilik kontenjanın Batman’daki vatandaşlara önemli bir istihdam imkânı sunacağını belirterek, programın Batman’a ve kent sakinlerine hayırlı olmasını diledi.



