2023'TE YAŞANANLAR

2023'TE YAŞANANLAR

Yaşam Yayın: 28 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 28.12.2023 19:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 13 dk.
Google News

   

  Hazırlayan : Veysel ARSLAN

Batman Petrol Gazetesi olarak yaşadığımız her yılın acı ve tatlı olaylarının panoramasını sizlerle paylaşmanın geleneğini sürdürüyoruz. Gönül isterdi ki Batman ve ülkemiz genelinde hep güzel haberler yaşansın, bizde bu güzel haberleri sizlere sunmanın heyecanını yaşayalım. Ne yazık ki güzel haberlerden daha çok sıkıntılı ve üzücü gelişmeler daha ağırlıkta ama hayat bu işte. Acısı da, tatlısı da olacak elbette yaşantımızda. Son dört yıldır dünya genelinde yaşanan pandemi, küresel ve ekonomik krizin etkileri sürerken 6 Şubat 2023 tarihinde peş peşe yaşanan asrın depremleri 11 ilimizi yerle bir ederken Doğu ve Güneydoğu'daki bir çok vilayetinde de ağır hasar almasına neden olmuştu. 17 yıl aradan sonra Batman'da yaşanan sel felaketi 4 vatandaşımızın hayatına mal oldu. 2024 yılında yeni acıların yaşanmaması dileğiyle sağlık ve huzur dolu bir yıl dileğimizle...

İŞTE BATMAN'DA SAĞLIK, EKONOMİ VE SPOR'DA YAŞANANLARIN

2023 YILI PANORAMASI

11 OCAK 2023

''BATMAN EN HUZURLU İLLER ARASINDA''

10 Ocak Gazeteciler nedeniyle basın mensuplarını ağırlayan İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Batman'ın en huzurlu iller arasında yer aldığını belirtti. Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasında basın mensuplarını ağırlayan Müdür Kıraç, '' Genel asayiş olayları bakımından ülke genelindeki asayiş olayları 10.1 artarken, ilimizdeki asayiş olaylarının artış oranı 3.1 düzeyinde'' dedi.

13 OCAK 2023

KOCA DEHŞETİ : 1 ÖLÜ, 2 YARALI

Batman'da 4 ay önce boşandığı eşiyle bir ilkokul önünde tartışan Ahmet Doğan, cinnet geçirerek eski eşine, kayınbiraderi ve yeğenine kurşun yağdırdı. Kayınbirader olay yerinde hayatını kaybederken olayda iki kişide hayatını kaybetti.

07 ŞUBAT 2023

BİN YILIN DEPREMİ

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.4 şiddetindeki deprem 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Büyük yıkım ve can kayıplarına neden olan deprem Kahramanmaraş'ın yanı sıra Kilis, Adıyaman, Osmaniye, Gaziantep, Hatay, Malatya, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da yüzlerce binanın yıkılmasına neden oldu. 11 Vilayette etkili olan ve merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 - 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bilançonun her dakika daha da ağırlaşıyor.

28 ŞUBAT 2023

DEPREMZEDELER İÇİN OYNADILAR

Batman Petrolspor ile Siirt İl Özel İdarespor, depremde zarar gören vatandaşlar için dostluk maçında karşı karşıya geldi. Karşılaşma Batman Petrolspor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

02 MART 2023

DEMİRYOLU 150 BİN YOLCU TAŞIDI

Son dönemlerde artan hayat pahalılığı nedeniyle demiryollarında yolculuğu daha da arttırdı. Özellikle yaz aylarında başka illere mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmaya giden aileler demiryollarının ucuz olması nedeniyle tren yolculuğunu tercih ettikleri belirtildi.

07 MART 2023

ÇİFTÇİLERDE KURAKLIK ENDİŞESİ BÜYÜYOR

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Kutlu köyündeki çiftçiler, bağlarını budama başladı. Kuraklıktan tedirginlikten yakınan çiftçiler, ''inşallah yağmur yağar'' diye dua etti.

16 MART 2023

KASAPLARDA ET SIKINTISI

Son günlerde artan et fiyatlarına ŞAP hastalığı da eklenince Batman'da bir çok kasapta et sıkıntısına neden oldu. Kilosu 240 liraya yükseltilen dana etinin Ramazan ayında daha da artacağı belirtildi.

21 MART 2023

NASIROĞLU AK PARTİ ADAYI

Siyasi parti merkezlerinde Milletvekili aday adaylığı başvuru süreçleri devam ederken son günlerde adı siyasi kulislerde geçen FERNAS Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Nasıroğlu, AK Partiden aday adayı olduğunu açıkladı.

03 NİSAN 2023

PETROLSPOR ZOR SÜREÇTE

Geçtiğimiz yıl aldığı başarılı sonuçlarla 2. lige terfi eden Batman Petrolspor, istikrarsız gidişatı ve sahipsizlik sonucu küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya. 16 yıl aradan sonra şampiyon olan ve 2. lige yükselen Batman Petrolspor, maddi ve manevi anlamda zor günler geçiriyor.

05 NİSAN 2023

İLK SEÇİM LOKALİ YEŞİL SOL PARTİ'DEN

İlk seçim lokalini Cudi Mahallesinde açan Yeşil Sol Parti Merkez lokal açılışını da Çarşamba günü Bahçelievler Mahallesinde gerçekleştirecek. Atatürk Parkı bitişiğinde açılacak olan merkez lokali açılışına HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın katılacağı bildirildi.

06 NİSAN 2023

KADIN AVUKATLARDAN, KADIN ŞİDDETİNE TEPKİ

Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu, son dönemlerde Batman'da yaşanan kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Batman Barosu Kadın Avukatları adına konuşan Batman Barosu Kadın Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Sümeyye Gültekin Aykut, ''Her gün kadınların katledildiği, şüpheli şekilde öldüğü haberleriyle başlamaya alışmayacak bunu kanıksamayacağız'' dedi.

07 NİSAN 2023

BATMAN'A 7 ADET HALK KÜTÜPHANESİ KAZANDIRILIYOR

Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın Halk Kütüphanesinde Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Batman Valiliği arasında Batman Merkez ve İlçelerine kazandırılacak olan 7 tane halk kütüphanesi için protokol imzalandı.

02 NİSAN 2023

1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

Batman Emek ve Demokrasi Platformunun öncülüğünde düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları Kültür Mahallesindeki 8 Mart Dünya Kadınlar parkında şarkı ve halaylar eşliğinde kutlandı.

11 MAYIS 2023

ERDOĞAN, 'HAKİKİ BAHARI BÖLGEYE BİZ GETİRDİK'

Pazar günü yapılacak seçimler için Batman'daki mitinge katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman'da resmi rakamlara göre 55 bin kişiye hitap etti. Erdoğan, '' Benim Batman'lı sana söz diyerek yalancı bahar vaat edenlerin aslında zemheriden bahsettiğini çok iyi biliyor. Batman ömrü 3-5 ay süren koalisyonların bu ülkeye neler kaybettiğini çok iyi bilir'' dedi.

02 HAZİRAN 2023

MUĞLASPOR'A BATMANLI BAŞKAN

Muğlaspor Kongresi, Menteşe Konak altı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde İkiköprü Belediye Başkanı merhum Ali Kıyanç'ın oğlu, iş insanı Menaf Kıyanç, Muğlaspor'un yeni başkanı seçildi.

09 HAZİRAN 2023

''BATMAN'IN İŞSİZLİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ''

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp'ın ''Yerinde İletişim, yerinde çözüm'' mottosuyla başlattığı Mahalle buluşmalarının üçüncüsü Bahçelievler mahallesinde gerçekleşti. Batman'ın en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirten Vali Canalp, ''Batman'ın işsizlik sorununu öyle veya böyle çözeceğiz'' dedi.

26 HAZİRAN 2023

BATI'DAN DOĞU'YA TATİL GÖÇÜ !

Ekonomik krizden dolayı tatil beldelerine gidemeyen binlerce vatandaş bayram tatilini doğduğu il ve köylerdeki akrabalarının yanında geçirmeyi hedefliyor. 9 günlük bayram tatiliyle birlikte tatil beldelerine gidemeyen, batı illerindeki doğulu vatandaşlar, Güneydoğu illerine gelmek için otobüslerde yer bulmakta zorlanıyor.

03 TEMMUZ 2023

2 GÜNDE 3 CAN KAYBI

Balık tutmak amacıyla Batman çayına gittiği öğrenilen Suriye uyruklu 16 yaşındaki Nuri Ömer boğularak hayatını kaybederken Batman'da 2 günde 3 kişi boğularak yaşamını yitirdiği öğrenildi.

11 TEMMUZ 2023

AYNI AİLEDEN 4 KİŞİ YANAN TIRDA HAYATINI KAYBETTİ

Batman'ın Gercüş ilçesinde buğday yüklü tırın devrilmesi sonucu aynı aileden 4 kişi hayatını kaybederken, iki kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.

25 TEMMUZ 2023

VATANDAŞLAR EVE MAHKUM OLDU

İklim değişikliğinin neden olduğu dengesiz hava koşulları Karadeniz, İç Anadolu, ve Doğu Anadolu'da yağışlar sel felaketine neden olurken Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ise aşırı sıcaklıklara neden oldu. Batman'da gündüzleri aşırı sıcaktan dolayı evlerinden çıkamayan vatandaşlar geceleri park ve bahçelere akın etti.

14 AĞUSTOS 2023

''HEDEFİMİZ 'KALİTELİ' YAPILAR''

Batman Müteahhitler Birliği Murat Ayaz'ın Başkanlığında toplanan müteahhitler, sektördeki sıkıntı ve mesleki konuları istişare etmek amacıyla bir araya geldi. Batman'lı Müteahhitler, önceliğimiz çok para kazanmak değil. Çok kaliteli yapılar yapmak öncelikli hedefimizdir dedi.

30 AĞUSTOS 2023

MEZARLIKTA BEBEK CESEDİ BULUNDU

Batman'da mezarlıkta poşet içerisine konulmuş kanlı bebek cesedi bulundu. Olay Çamlıtepe mahallesinde bulunan Çamlıtepe mezarlığında yaşandı.

11 EYLÜL 2023

KANSER TANI MERKEZİNİN TEMELİ ATILDI

Batman eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde (OTTM) onkoloji tanı ve tedavi merkezinin temeli törenle atıldı. 1 yılda yapımı tamamlanması planlanan ve 38 milyon liraya mal olacak merkezin yapımını Batman MAZE Ltd. Şti. firması üstlendi.

02 EKİM 2023

MERETO DAĞINDA FESTİVAL COŞKUSU

Batman'ın 3 bin rakımlı Mereto dağında düzenlenen bal, ceviz ve çilek festivalinde halaylar çekildi, dağ yürüyüşü ve bisiklet etkinliği düzenlendi. Mereto dağı ilk kez bir festivale ev sahipliği yaptı. Batman Valiliği ve Sason Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Bal, Ceviz ve Çilek Festivalinde doğaseverler ve birçok vatandaş Mereto dağının zirvesine çıktı.

30 EKİM 2023

PETROLSPOR DEPLASMANDA 'EFELER'İ GÜLE OYNAYA YENDİ 0-5

TPAO Batman Petrolspor deplasmanında Efeler 09 spor futbol kulübünü 5-0 yenerek ligdeki ilk yenilgisini tattırdı.

20 KASIM 2023

GASTRONOMİ FUARI START ALDI

Batman'da festivaller serisi devam ediyor. Kentin 5 ilçesinde yapılan festivaller serisinden sonra Hasankeyf'te ilk kez yapılan su sporları yarışları ve şampiyonasının ardından Batman Valiliği karşısında açılan gastronomi günleri fuarı 1 hafta boyunca devam edecek.

21 KASIM 2023

BATMAN'DA SEL FACİASI ; 4 ÖLÜ

Batman'da aşırı yağışlar 2006 yılının ardından bir kez daha faciaya neden oldu. Önceki gece yaşanan şiddetli yağışın ardından 7 kişilik ailenin yaşadığı ev çöktü. Yaşanan sel sonucu babaanne ve 3 çocuk yaşamını yitirdi.

28 KASIM 2023

3 PUANI ALDI LİDERLİĞİ KAPTI

Eynesil Belediyespor deplasmanına çıkan TPAO Batman Petrolspor, Aykut ve Tunç Behram'ın attığı gollerle 2-0 galip gelerek 3.lig 2.grupta liderliğe yükseldi.

13 ARALIK 2023

SASON'A MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Yapımına bir süre önce başlanan Sason Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatı açılışa hazırlanıyor. Sason ilçesindeki eğitim ve öğretime büyük katkı sağlayacak olan teknik lise ilçedeki bir çok öğrencinin de meslek sahibi olmasını sağlayacak. Açılışa hazırlanan okulda incelemelerde bulunan Sason Kaymakamı Murat Mete, “geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz için her anlamda eksiksiz bir okul inşa etmeye çalışıyoruz” dedi.

25 ARALIK 2023

BASKETBOLCULAR GAZİANTEP DEPLASMANINDA GÜLDÜ

Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Takımı, galibiyet serüvenine bir yenisini daha yükledi. Batman ekibi Gaziantep deplasmanında karşılaşmayı 48-68 skorla kazandı.

25 ARALIK 2023

BATMAN, IRAK İŞ DÜNYASINI AĞIRLADI

Batman Valiliği’nin organizasyonuyla gerçekleşen Türkiye-Irak iş formu toplantısında Batman ve Iraklı yatırımcıları bir araya getirdi. Batman'da ilk kez düzenlenen İş Forumu toplantısında konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, “Batman'daki mevcut OSB'lerimiz ve önümüzdeki süreçte kuracaklarımız yeni OSB'lerimiz Batman daha iyi yerlere gelecektir. Batmanlı yatırımcılarımız ve Iraklı yatırımcılar arasındaki ticaret bizleri sevindirmekte. Yeni kuracağımız 5 OSB'de Iraklı yatırımcıları da aramızda görmek isteriz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.