1 Çocuk annesi kadın, eşinin kardeşi tarafından bıçaklandı

Yaşam Yayın: 17 Ağustos 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 17.08.2022 17:57:42
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Batman'da eşi tarafından psikolojik şiddet gören ve boşanma aşamasındaki eşinin kardeşi tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan Mizgin C., saldırganın serbest bırakılmasına tepki gösterdi ve can güvenliğinin olmadığını söyledi.

“DEVLETİMİZE SIĞINIYORUM”

Boşanma aşamasındaki eşi İsmail Ü’den psikolojik şiddet gördüğü için hayatına son vermeye çalışan 25 yaşındaki Mizgin C., hastaneden taburcu edildiği gün, 30 Nisan'da saldırıya uğradı. Batman kent merkezinde Diyarbakır Caddesi Dört Yol Kavşağında eşi ve kardeşi tarafından bıçaklı saldırıya maruz kalan, sağ kolundan yaralanan Mizgin C’nin annesi, babası ve amcaoğlu ise ölümcül darbeler aldı. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı. 4 kişiyi bıçaklayan kişinin elini kolu sallayarak dışarda dolaştığını söyleyen Mizgin Can, “Yaşadığım bıçaklı saldırı öncesi eşimden 4 yıldır psikolojik şiddet görüyordum. Sürekli hakaret, ağza alınmayacak hakaret ve kelimeler söylüyordu. Eşimle tartıştım ilaç alıp intihar ettim 2 gün boyunca yoğun bakımda kaldım. Hastane çıkışı kayınım babamı arayarak gel kızını al dedi. Ben gitmek istemedim oğlumun yanına gitmek istiyorum dedim. Bana hakaretler etti ve zorla taksiye bindirdi,  ailemi arayıp Batman kent merkezinde bulunan Dörtyol’a çağırıp gelip kızınızı alın dedi. Ailem verilen adrese geldi tabi olayın büyüyeceğini bıçaklanacaklarını bilmiyorlardı. Planlı bir şekilde eşimin kardeşi Maşallah Ü., orda kendini saklayıp eşim, babam tartışmaya başlıyor. Maşallah Ü., saklandığı yerden çıkıp direk babamı bıçaklıyor. Baba ikinci bir darbe vurmaya çalışırken ben araya girdim bıçak darbelerine bende maruz kaldım. Kolumda 3 bıçak yarası var. Aldığım bıçak darbeleri sinir damarlarımı kesti ve artık eskisi gibi kolumu kullanamayacağım. Eşimin kardeşi Maşallah Ü., 2 ay 5 gün hapis yatıp dışarı çıktı. Nasıl bir insanlık, 4 kişiyi bıçaklayan adamı 2 ay hapisle tek cezalandırılıyor. Bu kadar kolay mı? Devletimizin Adaletine güveniyorum. Devletimize sığınıyorum, kavgaya karışanların  gereken cezayı almalarını istiyorum. Daha ne kadar kadınların kanı dökülecek nereye kadar kadınlar öldürecekler asırlar öncesi kan davasına mı dönüşmesini istiyorlar. Adalet yerini bulsun. Ben bir anneyim bir annenin bir babanın evladıyım. 3 aydır evladımın hasreti ile yanıp tutuşuyorum. Ben evladımı istiyorum, 3 aydan fazladır evlat hasreti ile yanıyorum. Devletimize sığınıyorum” dedi.

Bıçakla yaralanan Mizgin C.’nin Avukatı Mehmetşah Uğurlu ise ,“İddianame hali hazır değilken halen bir sonuç alınmazken deliller tam toplanmamışken, hastanenin kat-i raporları daha çıkmamışken Maşallah Ü.’nin mahkemece serbest bırakılmasını aslında çokta uygun bulmuyoruz. Maşallah Ü.’nin tahliye edilmemesini daha uygun düşünüyoruz. Aynı zamanda mahkemenin vermiş olduğu Maşallah Ü., ile ilgili kasten yaralama sucunu yanlış olduğunu düşünüyoruz. Kesten yaralama sucu değil adam öldürmeye yönelik teşebbüsten yargılanmasını düşünüyoruz. Çünkü kullandığı bıçak 13 santim büyüklüğünde olan bıçak ve 5 kişinin yaralanmasına sebep olduğu için bu adamın adam öldürmeye teşebbüsten tutuklanma gerektiğini ve asla tahliye edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda gerekli girişimlerimizi yaptık. Mizgin C.’nin avukatı olarak gerekse Batman İnsan Hakları Derneği’nin ve gerekse Baromuzun kadın haklarımızın yapmış olduğu çalışmalarla biz itiraz dilekçelerimizi sunduk. Maşallah Ü.’nin tutuklanması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Dilekçelerimizi sık sık vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.