SOKAKTA ÇALIŞTIRILAN ÇOCUKLARA YÖNELİK DENETİM
Batman’da çocukları sokaktaki risklerden korumak ve güvenli bir geleceğe hazırlamak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Belediye Zabıta Amirliği ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ortak denetim gerçekleştirdi.

RİSKLİ ORTAMLARDAN UZAKLAŞTIRILDILAR
Kent genelinde sabahın erken saatlerinde başlayan denetimler; işlek caddeler, kavşaklar ve pazar yerlerinde yoğunlaştı. Mendil satan, cam silen, sokakta çalıştırılan veya dilendirilen çocuklar ekipler tarafından tespit edildi.Sosyal hizmet odaklı yürütülen çalışmalarda çocuklar riskli ortamlardan uzaklaştırılırken sosyal, psikolojik ve eğitim durumları değerlendirildi. Çocukların ihtiyaçlarına uygun sosyal hizmet modellerine yönlendirilmesi sağlandı. Çocuklarını sokakta çalıştıran veya dilendiren ailelere bilgilendirme yapılırken idari ve hukuki süreçlerin de takip edileceği belirtildi.
“ÇOCUKLARIN YERİ SOKAKLAR DEĞİL, OKUL SIRALARI”
Yetkililer, sokakta çalıştırılan çocukların eğitim, oyun ve sağlıklı gelişim haklarının olumsuz etkilendiğine dikkat çekerek kurumlar arası iş birliğiyle denetimlerin kesintisiz sürdürüleceğini bildirdi. Çocukların ihmal ve istismardan korunması, ailelerin ise sosyal yardım ve danışmanlık hizmetleriyle desteklenmesi hedefleniyor. Vatandaşlara da çağrıda bulunan yetkililer, sokakta çalıştırılan çocuklardan alışveriş yapılmaması ve para verilmemesi gerektiğini vurguladı. Bu tür davranışların çocukların sokakta kalma süresini artırabileceği belirtilirken Batman’da çocukların güvenliği için saha denetimlerinin planlı aralıklarla devam edeceği kaydedildi.


