Yenişehir’de bir ilk

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitaplara daha fazla ilgi duymaları ve aidiyet duygusu oluşması amacıyla, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Yenişehir İlk ve Ortaokulu idarecilerinin çalışmaları ile Batman’ın yetiştirdiği yazarlardan Behçet Gülenay, ‘Yazar – Okur Buluşmaları’ kapsamında okulun konferans salonunda öğrencilerle bir araya geldi.

Gündem Yayın: 05 Kasım 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 05.11.2018 22:20:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitaplara daha fazla ilgi duymaları ve aidiyet duygusu oluşması amacıyla, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Yenişehir İlk ve Ortaokulu idarecilerinin çalışmaları ile Batman’ın yetiştirdiği yazarlardan Behçet Gülenay, ‘Yazar – Okur Buluşmaları’ kapsamında okulun konferans salonunda öğrencilerle bir araya geldi. Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Aydın Gündüz, “Batman Her Yerde Okuyor projesi kapsamında bu yıl birincisini gerçekleştirdiğimiz  okur-yazar buluşması kapsamında  zaman ayırarak aramızda bulunan, yazarımıza teşekkür ediyoruz. ‘Onurlu bir gelecek; okuyan, araştıran ve üreten nesillere bağlıdır. Bu bağlamda; ülkemiz başta olmak üzere, Batman’ımızda okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması ve pekiştirilmesi için, bu işe gönül veren, bu projeye emek veren, resmi ve sivil tüm kurum-kuruluşlara sivil toplum örgütlerine ve ülkemizin aynası olan şair ve yazarlarımıza teşekkür ederim” dedi. Yazarı tanıtan bir sunum sonrası, programa başlandı. Öğrencilere kitap okumanın önemi, kitap sevgisi ve okumanın insanların ruhuna nasıl nüfuz ettiğini geçmişten günümüze örnekler vererek anlatan yazar Gülenay, günümüzde okumanın daha çok okul okumak olarak karşılık bulduğunu oysa kitapları hayatımızdan çıkardığımızda ancak tamamlanmamış bir okumadan söz edilebileceğini, kitapların sevip sevdirilmediği bir sistemin ayaklarının yere basamayacağını Necip Fazıl Kısakürek ve Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun anılarından anekdotlarla açıklık getirdi. ‘Terbiye temsil ister’ diyerek rol model anlamında eğitimcilerin, yazarların, ebeveynlerin topyekûn bir milletin iyi bir örneklik teşkil etmesi gerektiğini yaşadığı anektodlarla aktaran Gülenay’a öğrenciler büyük ilgi gösterdi, programın sonunda ise Gülenay kitaplarını imzaladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.