‘Xwezgini’ oyunu ayakta alkışlandı

Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan kültür ve sanat etkinlikleri programı çerçevesinde sahnelenen "Xwezgînî" adlı Kürtçe tiyatro oyunu seyircilere keyifli anlar yaşattı.

Yaşam Yayın: 22 Temmuz 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 22.07.2019 12:20:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan kültür ve sanat etkinlikleri programı çerçevesinde sahnelenen "Xwezgînî" adlı Kürtçe tiyatro oyunu seyircilere keyifli anlar yaşattı. Belediye Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenen tek perdelik Kütçe komedi tiyatro oyunu "Xwezgînî", iki genç aşığın evlilik düşlerine engel olan baba/aile tabusunun, traji-komik bir tesadüfi karşılaşmanın mutlu sonla biten hikayesini perdeye yansıttı. İzleyicilere kahkaha dolu keyifli anlar yaşatan "Xwezgînî" tiyatro oyununu Belediye Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir ve çok sayıda tiyatrosever beğeniyle izledi. Oyunun sonunda sahneye çıkarak sergiledikleri performanstan dolayı oyuncuları tek tek tebrik eden Belediye Eş Başkanı Dr. Demir, “kültür ve sanat faaliyetlerimizi arttırma yönünde çalışmalarımız devam edecek. Halkımızın severek ve beğenerek takip ettiği tiyatro oyunlarının daha sık seyirciyle buluşmasını hedefliyoruz.” diye konuştu.   Eş Başkan Dr. Demir,  Tiyatro ekibine Batman’ın simgesi olan petrol pompası maketini takdim etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.