Türkiye kur riskinde önde

Sparta & Co. Kurucu Ortağı Taner Özarslan, “En çok kur riski barındıran ülkelerden biriyiz” dedi. Taner Özarslan, “Uluslararası piyasalarda gelişen ülkelerle ilgili hala çok fazla korku var.

Gündem Yayın: 20 Ocak 2019 - Pazar - Güncelleme: 20.01.2019 16:51:03
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
Google News

Bu korkuların nedenlerinden bir tanesi kur riski. En çok kur riski barındıran ülkelerden birisiyiz. Son dönemde özellikle Japon Yeni atağında gördüğümüz gibi gece içiersinde 5,30’dan bir anda 5,85’leri gördük. Çok yüksek bir oynaklık var. O gün oynaklık yüzde 23’lerdeydi bugün en son yüzde 17,80 seviyesindeydi. Dolar/TL’nin oynaklığı 17,80 civarında ve bu hala geçmişteki 9-10 seviyelerine göre çok yüksek. Bu kadar yüksek oynaklık olduğu zaman ister istemez fiyatlamalar değişiyor. Buralar düzelmeden, borsada ya da bankacılık sektöründe “biz tekrar başlara döneceğiz” demek için çok iyimser bakmak gerekiyor. CDS’lerimizin çok daha aşağı gelmesi gerekiyor, çünkü biz buralara 1,50’lerle başladık, Türkiye’nin Dolar/TL opsiyon primlerinin tekrar 10-11 seviyesinde düşmesi lazım” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.