‘Tekli eğitime geçecek pilot illerden biriyiz’

Batman’da 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çalarak 173 bin öğrenci ders başı yaptı.

Yayın: 17 Eylül 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 17.09.2018 16:51:27
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

173 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Vali Ahmet Deniz, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı "İlköğretim Haftası" kutlama ve Fernas Ortaokulunun açılış programına katıldı. Petrol Mahallesinde bulunan Fernas Ortaokulunda düzenlenen programa; Vali Deniz’in yanı sıra AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kamu kurum yöneticileri, ilimiz eğitimine okulu kazandıran merhum işadamı Nejat Nasıroğlu’nun ailesi, öğrenci velileri ile öğrenciler katıldı. Fernas Şirketler gurubu olarak, gerek Batman’da gerekse ülke genelinde eğitim ve kültürel alanda önemli desteklerde bulunduklarını belirten işadamı Ferhat Nasıroğlu, merhum babası Nejat Nasıroğlu’nun eğitime verdiği destek ve önemi aynı duyarlılıkla devam ettireceklerini ifade etti. 2018-2019 eğitim-öğretim yılının hayırlara vesilesi olması dileğinde bulunan Milletvekili  Ziver  Özdemir, bu güzel eğitim eserini Batman’a kazandıran Nasıroğlu ailesine ve Fernas şirketler gurubuna teşekkür etti.  

“PROJELERDE CİDDİ MESAFE ALDIK”

2018-2019 eğitim öğretim yılının ve Fernas Ortaokulunun açılışının hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Deniz,  “Son 15 yıl içerisinde Batman’da eğitimin fiziki altyapısında önemli bir iyileştirme gerçekleştirildi.  İlimizde bulunan 5 bin 750 dersliğin 4 bin adedi yeni yapılan dersliklerdir. Tekli eğitime geçecek pilot illerden biriyiz. İlimizde daha nitelikli eğitimin gerçekleşmesinde öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Yüreği vatan, millet ve bayrak sevgisiyle dolu olan yürekli, cesaretli ve milli manevi değerlerine sahip gençler yetiştirmek zorundayız. O zaman bu ülkenin geleceği çok daha aydınlık olacaktır. Geçen yıl başlatmış olduğumuz Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar projesinde ciddi mesafe aldık. Okul öncesi eğitimde Türkiye’nin ilk 10 şehri arasına girmeyi başardık. Okuryazarlık seferberliği ve Batman Her Yer Yerde Okuyor kampanyalarıyla da okuryazarlıkta ve okuyan insan sayısında ciddi mesafeler aldık” diye konuştu.

FERNAS ORTAOKULUNUN AÇILIŞI YAPILDI

Törenin ardından Vali Deniz ve beraberindekiler Fernas Şirketler Grubu tarafından Petrol Mahallesinde yapılan 20 derslikli Fernas Ortaokulunun açılışı yapıldı. Açılışın ardından sınıfları ziyaret eden Vali Deniz ve beraberindekiler eğitim-öğretim gören öğrencilerle yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti ve kendilerine kitap hediye ettiler. Daha sonra okulun öğretmenlerini ziyaret eden Vali Deniz, öğretmenlerle bir süre sohbet ederek, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından Vali Deniz tarafından Batman’da yapmış oldukları okul ve eğitime verdikleri desteklerden dolay Ferhat Nasıroğlu ve Hatice Nasıroğlu’na teşekkür belgesi verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.