“ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Saadet Partisi Beşiri İlçe Başkanlığı, Charlie Hebdo Dergisinin, Peygamber Efendimize yönelik saygısızlık içeren karikatürleri yeniden yayımlama kararı hakkında yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

Gündem Yayın: 07 Eylül 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 07.09.2020 11:55:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Saadet Partisi Beşiri İlçe Başkanlığı, Charlie Hebdo Dergisinin, Peygamber Efendimize yönelik saygısızlık içeren karikatürleri yeniden yayımlama kararı hakkında yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi. Karikatür kararının İslam alemini provoke etme amacını taşıdığını belirten Saadet Partisi Beşiri İlçe Başkanlığı, kararı şiddetle kınadıklarını ifade etti. Saadet Partisi Beşiri İlçe Başkanlığı, İslam düşmanlarına en üst düzeyde tepki gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Yapılan açıklamada; “Ey İnananlar! Sizden olmayanı sırdaş edinmeyin, onlar sizi şaşırtmaktan geri durmazlar, sıkıntıya düşmenizi isterler. Onların öfkesi ağızlarından taşmaktadır, kalplerinin gizlediği ise daha büyüktür. Eğer aklediyorsanız, şüphesiz size ayetleri açıkladık. Fransa’da yayın yapan ve 2015 yılında Peygamber Efendimize yaptığı hakaretten dolayı silahlı saldırıya uğrayan mizah dergisi Charlie Hebdo’dan bir küstahlık daha. Charlie Hebdo, 5 yıl önce yapılan saldırının yıl dönümünde Peygamber Efendimize hakaret içeren aynı karikatürleri tekrar yayınlayarak iğrenç zihniyetini bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Temel maksadının nefreti körükleyerek İslam alemini provake etmek olan bu hareketi alçakça buluyor ve şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.