‘Rotamızı doğru çizmeliyiz’

Batman’da 2019-2020 eğitim-öğretim yılı açılış töreni Vali Hulusi Şahin’in katılımı ile Atatürk İlkokulunda gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 12 Eylül 2019 - Perşembe - Güncelleme: 12.09.2019 19:10:36
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman’da 2019-2020 eğitim-öğretim yılı açılış töreni Vali  Hulusi Şahin’in katılımı ile Atatürk İlkokulunda gerçekleştirildi.  Törene; Vali Şahin’in  yanı sıra Garnizon Komutanı Hava Albay İhsan Kaplan, Vali Yardımcısı Tuğba Polat, kamu kurum yöneticileri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Valimiz Şahin, 2019-2020 eğitim öğretim yılının Batman için bir sıçrama yılı olması temennisinde bulunarak, “Cumhuriyet kurulduğu zaman 40 bin köy vardı, bunların 37 bininde okul yoktu.  Kişi başına düşen milli gelir 45 dolar civarında iken, bugün ise milli gelirimiz kişi başı 10 bin doları aşmış ve bugün Türkiye dünyanın ilk 20 büyük ekonomisinden bir tanesi. Bu öğretmenlerimizin ve bizim genç nesillerimizin yetiştirmemizin eseridir. Ülkemizi çok iyi noktalara getirdik. 13 milyon olan nüfusumuzu 82 milyona çıkarttık. Bu da bizim gücümüzü gösteriyor. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için, rotamızı doğru çizmeliyiz. Bu rota Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyetler seviyesi ve onun üzerine çıkarmaktır. Bu da ilimle, çalışarak ve üreterek, aklını kullanarak, sorgulayarak ve bilimsel şüpheciliği ilke edinerek olur. Bu şekilde çocuklarımızı yetiştirirsek bizi hedeflerimize doğru taşırlar. Bunun için de öncelikle sınıf öğretmenlerimiz olmak üzere öğretmenlerimiz çocuklarımıza çok iyi bir eğitim verecekler. Sınıf öğretmenleri sadece bilgi vermiyor, çocuklara karakter ve ahlak veriyor, insan yetiştiriyor ve insanı inşa ediyorlar. Sınıf öğretmenleri çocuklarımızın anne ve babalarıyla beraber hayal ettiğimiz o çok yüksek karakterli nesli Atatürk’ün 10. Yıl Nutkunda belirttiği, ‘Türklüğün unutulmuş medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki inkişafı ile atinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.’ İşte unuttuğumuz o büyük medeni vasfa bu şekilde ulaşacağız. El birliğiyle bu yolda ilerleyeceğiz. Eğitim ve öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Başta Şehit öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın olmak üzere tüm şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum” diye konuştu. Program öğrenciler tarafından okunun şiirlerin ardından bu yıl mezun olacak öğrencilerin birinci sınıf öğrencilerine çiçek vermesiyle sona erdi. Öte yandan programın ardında okulun öğretmenleri ile bir araya gelen Vali Şahin, 2019-2020 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak kendilerine başarılar diledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.