Okur toplulukları kitap analizi yaptı

Vizyon 2023 Kozluk Üst projesi kapsamında oluşturulan 1, 2, 3 ve 4 nolu okur toplulukları, ‘Öğretmen Okursa Herkes Okur’ parolası ile kitap analizleri yaptı.

Yaşam Yayın: 18 Aralık 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 18.12.2019 17:01:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 1 nolu topluluk, 4. kitap olarak belirlediği ‘Öğretmen Olmak’ adlı kitabın analizini yaptı. Bir araya gelen eğitimciler, kitap ile ilgili görüşlerini paylaştılar. Grup koordinatörlüğünü üstlenen Ayşenur Aybaş, “Bu kitapta; Öğretmenlik yapmak ve öğretmen olmak arasında ne kadar derin bir fark olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Öğretmen olarak en önemli görevlerimiz; öğrencilerimizin yüreğine dokunmak ve okuduğumuz kitapta belirtildiği gibi öğrencilerin hayatlarında unutamadığı ve hayatlarını derinden etkileyen öğretmenlerin arasında yer almak olmalı” dedi. Kozluk 2 nolu Okur Topluluğu ise bu hafta, ‘İncir Kuşları’ adlı kitabı, koordinatör Kemal Altuner öncülüğünde analiz etti. Altuner, “Bosna Savaşında yaşanan tüm olumsuzluklar ve kadınlarımızın çektiği sıkıntılara yakından tanıklık etme şansına sahip olduk. Bu kitaptan sonra şunu net bir şekilde anladık ki “ En kötü barış en iyi savaştan daha iyidir” dedi. Kitabımızı Bosna’dan bize gönderilen kahveler eşliğinde analiz ederken orda bulunan kardeşlerimizi anmayı ihmal etmedik” diye konuştu. Marlo Morgan’ın ‘Bir Çift Yürek’ adlı kitabını analiz eden Kozluk 3 nolu Okur Topluluğu Koordinatörü Adem Yorulmaz, kitabın, Amerikalı bir doktorun Avustralya yolculuğu sırasında yaşadığı olayları ve keşfettiği kültürleri akıcı bir şekilde işleyen bir kitap olduğunu belirtti. Kozluk 4 nolu Okur Topluluğu ise bu hafta Cengiz Aytmatov’un ‘Cemile’ adlı romanı analiz etti. Grup koordinatörü Sedat Bozgan, kitap ile silgili bilgiler verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.