NEV’den Ahmet Çınar için kermes

Gündem Yayın: 12 Ocak 2020 - Pazar - Güncelleme: 12.01.2020 20:30:33
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman  GAP Mahallesi, Babil Plaza arkasında faaliyet gösteren Nitelikli Eğitim kurumları (NEV)  Kurs Merkezi,   dünyada nasir görülen  ölümcül NCL2 hastalığına yakalanan 5 yaşındaki Ahmet  Çınar Abay’a yardım amacıyla  bir kermes düzenledi.  Abay çiftinin iki oğlu ölümcül beyin erimesi hastalığına yakalandı. 11 yaşındaki Emircan Mert için yapacak bir şey kalmadı. Ancak 5 yaşındaki Ahmet Çınar Türkiye'de olmayan 700 bin Euro'luk ilaçla kurtulabilir. Kurs merkezinde eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan ürünler kurum bahçesinde tertiplenen standlarda sergilendi.

Yoğun ilgi gören yardım kermesine Batman Valisi Hulusi Şahin, minik Abay’ın matematik öğretmeni  Babası İhsan Abay ve annesi Fatma Abay, Kurs merkezinin kurucu müdürü Recep Arslan, bazı kamu kurum temsilcileri ve öğrenciler katıldı. ‘Küçük İyilikler, Büyük Umutlar’ sloganıyla tertiplenen kermes etkinliğinde konuşan Vali Hulusi Şahin; “Aslında kampanya  başlamıştı ama biz buna bir istikamet çizdik. Herkes çok destek verince  belli bir yol aldık. Maddi ve manevi olarak herkesten destek ve dua bekliyoruz. Gençlerin sahiplendiği şeyler bir başka güzel oluyor. O kadar güzel bir kermes düzenlemişler ki gerçekten duygulanmamak elde değil. Gençlerimizin duyarlığı ve sosyal sorumluluk duyguları çok ileri bir düzeydedir. Ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar. Gerçekten onlar, geleceğin yetişkinleri olarak ülkemize yapacakları katkılardan dolayı son derece mutluyum’’ dedi. Ardından konuşan Baba İhsan Abay; “Allah bu halktan razı olsun. İki çocuğum rahatsız.  Emircan yatalak ama Ahmet Çınar ise gördüğünüz gibi yürüyor, oynuyor ve koşuyor. Yaklaşık 5-6 aydır hastalığını öğrendik. Bunun bir an önce ilaç alıp tedaviye başlaması lazım. İlaçta epey pahalı. 700 bin Euro civarındadır. Gerçekten yüksel bir fiyat. Benim bunu ödeyebilecek  bir gücüm yoktur. Ben bir öğretmenim. İnşallah halkımız, siyasetçiler ve sosyal güvenlik kurumu bir an önce Ahmet’e sahip çıkarlar ve çocuğumuzun ilacını alıp tedavisine başlarız. Sayın Valim Ahmet’in durumunu duyar duymaz hemen bu yardım kampanyasını başlattı. Şuan da yardım kampanyasını gördünüz gibi sokaklarda, kermeslerde ve her yerde millet seferber olmuş durumdadır. Bana göre bu kampanya  bir sosyal projeye dönüştü. Gerçekten biraz içimiz kararmıştı ama bununla bir şeylerin oluştuğunu ve piyasaya çıktığını gördüm. İnşallah iyi şeyler olur ve çocuğumda bir an önce ilacına kavuşur’’ diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.