Kronik hastalıklar izlemi eğitimi yapıldı

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından bulaşıcı olmayan hastalıklar, risk faktörlerinin önlenmesi ve kontrolü çalışmaları kapsamında toplumsal farkındalığı arttırmak, kalp ve damar hastalıklarının erken tanısını sağlayarak ve tedavi standartlarını oluşturarak hastalık yükünü azaltmak amacıyla Birinci Basamakta Aile Hekimlerine Yönelik Kronik Hastalıklar İzlemi Eğitimi yapıldı.

Gündem Yayın: 18 Aralık 2018 - Salı - Güncelleme: 18.12.2018 16:29:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından bulaşıcı olmayan hastalıklar, risk faktörlerinin önlenmesi ve kontrolü çalışmaları kapsamında toplumsal farkındalığı arttırmak, kalp ve damar hastalıklarının erken tanısını sağlayarak ve tedavi standartlarını oluşturarak hastalık yükünü azaltmak amacıyla Birinci Basamakta Aile Hekimlerine Yönelik Kronik Hastalıklar İzlemi Eğitimi yapıldı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Uğur Karabat’ın açılış konuşmasıyla başlayan eğitim, Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığından Doç. Dr.Mehmet Ata Akıl tarafından verildi. Kronik hastalıklar, risk faktörlerinin önemi ve izlemi süreci hipertansiyon tanımı ve epidemiyolojisi, kan basıncı ölçümü ve değerlendirmesi, hipertansiyonda anamnez, fizik muayene ve laboratuvar tetkikleri, hipertansif hastalarda tedavi algoritması, kardiyovasküler hastalıklar, risk faktörleri ve modelleri konularında sunum yapıldı. Eğitimde, kronik hastalıklar ve risk faktörlerine yönelik önleme, kontrol programlarının faaliyetleri ile toplumun bulaşıcı olmayan hastalıklar ve risk faktörleri konusunda farkındalığı arttırılmasının bireylerin sağlıklı yaşam kültürünü benimsemelerinin hedeflendiği bildirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.