MOBİLYACI ESNAFINDAN ÇAĞRI

''KREDİ KARTI TAKSİT SAYISI ARTTIRILMALI''

Yaşam Yayın: 08 Mayıs 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 08.05.2024 15:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Geçtiğimiz ay kredi kartlarında başlayan düzenleme mobilyacı esnafını sıkıntıya bıraktı. Batman Mobilyacılar ve Dayanıklı Tüketim Malları Derneği Başkanı Ekrem Aksoy, kredi kartı taksit sayısının arttırılmasını istedi. Aksoy, aksi halde bir çok mobilyacı esnafının işyerini kapatacağını söyledi.

“TAKSİT SAYISI ARTTIRILSIN”

Bankaların 1 Nisan 2024'te dayanıklı tüketim malları ve mobilyada kredi kartıyla 6 ve 9 olan taksit sayısının 3'e düşürülmesiyle birlikte mobilyacı esnafında büyük durgunluğa neden olduğunu belirten Batman Mobilyacılar ve Dayanıklı Tüketim Malları Derneği Başkanı Ekrem Aksoy, taksit sayısının arttırılması çağrısında bulundu. Aksoy, ''Geçmişte müşterilerimizin çoğu yüzde 70 oranında nakit, yüzde 30 civarında kredi kartı ile alış veriş yapardı. Son dönemlerde yaşanan sıkıntılarla birlikte vatandaşımız yüzde 10 oranında nakit, yüzde 90 oranında kredi kartı ile satış yapmaya yöneldi. Bunun nedeni de vatandaşta nakit paranın olmaması. Bankaların 3 taksit uygulaması ve farklı komisyonların kesilmesi vatandaşı ve esnafı daha da zora bıraktı. Durumun böyle devam etmesi halinde bir çok esnafın işyerini kapatması içten bile değildir'' dedi.

“EVLENECEK ÇİFTLER İKİNCİ ELE YÖNELDİ”

Artan maliyetler ve yüksek fiyatlar yüzünden evlenecek çiftlerin bile yeni mobilya almadıklarını, bu nedenle ya ucuz ürünlere ya da internet üzeri ve spotçularda satılan ikinci el ürünlere yöneldiğini belirten Başkan Aksoy, şöyle devam etti : '' Ocak ayından bu yana mobilya ve dayanıklı tüketim ürünlerine ciddi anlamda zam gelmemişti. Sadece nakliye ve maliyetler nedeniyle geçtiğimiz günlerde yüzde 20 oranında bir zam geldi. Vatandaşlar ve yeni evlenecek çiftler kalite yerine bütçesinin ürünlere yöneliyor. Bir çok çift mağaza yerine internet üzerinden satış yapılan sitelere, bazı çiftler ise spotçular ve ikinci el satışı yapan mağazalara yöneldiler. Bu durum mobilya ve dayanıklı tüketim ürünleri satan esnafımızın zor durumda bırakıyor.''

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.