Kereng tezgâhları süslüyor

Yaşam Yayın: 03 Nisan 2020 - Cuma - Güncelleme: 03.04.2020 11:57:37
Editör -
Okuma Süresi: 44 sn.
Google News

Bölgede dağların eteklerinden toplanan kenger (kereng) otu, Batman’daki pazar ve seyyar satıcı tezgahlarını doldurmaya başladı.

KİLOSU 10 TL

Uzun süren kışın ardından havaların ısınmasıyla birlikte yurttaşlar, dağ eteklerinden topladıkları otları, kent merkezindeki manav ve seyyar satıcılarına satıyor. Kengeri Batman’ın yüksek kesimlerinden ve Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde getirdiklerini söyleyen seyyar satıcılar; “İlkbaharın gelmesiyle birlikte bölge halkı dağlardan kenger otunu toplayıp hem kendi evlerinde kullanıyor hem de ihtiyaçlarını karşılamak için satıyor. Batmanlılar genellikler bunu yemek olarak kullanıyor. Bir çok hastalığa iyi geldiği söyleniliyor. 10 yıldır her yılın ilk başlarında kenger satıyoruz” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.