‘KARANLIĞA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Gelecek Partisi yöneticisi Selçuk Özdağ, Afşin Hatipoğlu ve Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’na yapılan saldırının ardından Batman’daki siyasi partilerden de tepki geldi.

Yaşam Yayın: 18 Ocak 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 18.01.2021 18:17:59
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Gelecek Partisi yöneticisi Selçuk Özdağ, Afşin Hatipoğlu ve Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’na yapılan saldırının ardından Batman’daki siyasi partilerden de tepki geldi. CHP Adana İl Başkanı, İyi Parti Batman İl Başkanı, HDP İl Eşbaşkanları, Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi, Doğruyol Partisi, Doğru Parti, Demokrat Parti, Genç Parti ve Gelecek Partisi İl Başkanları ortak basın açıklamasına katıldı. Parti binasında basın açıklamasını Gelecek Partisi İl Başkanı Abdulbaki Polat okudu. Kaba  kuvveti siyasete yön vermenin yeni bir yolu olarak görenlerin, genel itibariyle siyasetin kaynağının hukuk, demokrasi ve özgürlük olduğunun unutulduğunu belirten Polat; “Yaşanan son kalleşçe saldırılarla birlikte siyaset kurumlarının korkutulması, Türkiye’nin karanlığa gömülmesi ve özgürlüğün kısıtlanması hedefleniyorsa; aziz milletimizin bu safsatalara karşı hiç bir zaman izin vermediğini ve vermeyeceğini buradan hatırlatmak istiyoruz. Kalleşçe yapılan bu saldırılara karşı ortak tepki gösteren siyasi partiler olarak bizler; insanlarımızın birlikte ve kardeşçe bir arada yaşama hakkını savunuyoruz. Birlik, beraberlik, hukuk, demokrasi ve özgürlük söylemlerinin güçlenmesinden rahatsızlık duyanlara, ülkemizi barıştan, huzurdan ve demokrasiden uzaklaştırmak suretiyle ülkemizi karanlık yarınlara sürüklemek isteyenlere ise hiç bir zaman izin vermeyeceğimizi bildirmek istiyoruz. Türk siyasetini direk olarak hedef alan bu tür saldırılar karşısında bugün bizim üstümüze düşen görev; demokrasiye ve hukuka olan bağlılığımızı kararlı bir şekilde sürdürmek, insanlarımızın barış ve huzur içinde yaşamalarını sağlamak, ülkemizi karanlık yarınlara sürmek isteyenlere karşı birlikte mücadele etmektir. Kaba kuvvete başvurarak siyasetin sesini kısmak isteyenler bilmelidirler ki; bu bildiriyle ortak tepki gösteren partililer, bu tür kalleşlikler karşısında demokrasi, hukuk ve barış adına ateşten gömlek giymekten asla vazgeçmeyeceklerdir. Bu vesileyle Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a, Afşin Hatipoğlu’na ve Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kendilerine acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.