KAHEV’DEN EĞİTİME DESTEK

Çeşitli hastanelerde şifa dağıtan kadın doktorlardan oluşan Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı, bir okulun atıl durumdaki kütüphanesini onararak yeniden hizmet vermesini sağladı.

Yaşam Yayın: 17 Ocak 2019 - Perşembe - Güncelleme: 17.01.2019 15:43:30
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV), Batmanın en kalabalık okulu olan Fatih İlkokuluna Kütüphane desteğinde bulundu. Vakıf tarafından tadilatı yapılan atıl durumdaki kütüphane, modern bir çehreye kavuşturuldu. Okul kütüphanesinin tadilatını üstlenen ve maddi destek sağlayan KAHEV Batman Temsilcisi ve çocuk hekimi Demet Başer, açılışı Okul Müdürü İlhami Özlük, Rehber öğretmen Hatice Akın Demir ve sınıf öğretmeni Serhat Soylu ile birlikte gerçekleştirdi. Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görev yapan doktor Başer, Türkiye’de yaşayan kadın hekimler olarak eğitimin önemini bildiklerini ve iki yıldır sosyal medya üzerinde örgütlenerek şu an 26 bin kadın hekim üyesi olan vakfı resmi olarak kurduklarını belirtti. Amaçlarının hem ihtiyaç sahibi olan öğrencilere burs vermek, hem de okullara, özellikle devlet okullarına, kendilerine ulaşan öğretmenlere kütüphane ve kitap yardımı, tadilat, robotik laboratuvarlar kurmak olduğunu belirten Başer, “Burada da atıl durumda olan ve kullanılmayan bir kütüphanenin tadilatını yaptık.  Kütüphaneyi aktif ve canlı bir hale getirmeye yardımcı olduk” dedi.  Okul Müdürü Özlük ise, “Kütüphane ihtiyacı nedeniyle arayış içindeydik. Öğretmenlerimiz aracılığıyla burada KAHEV’e ulaştık. Sağ olsun onların yardımıyla okulumuza kütüphane kazandırdık. Katkısı olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.