Hasankeyf’te kazı çalışmaları devam ediyor

Gündem Yayın: 05 Kasım 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 05.11.2018 16:37:36
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Müzesi Müdürü Şeyhmus Dinç, Hasankeyf'teki kazı çalışmalarının durmadan devam ettiğini, baraj suyu tutuluncaya kadar da devam edeceğini söyledi. Dinç, sular altında kalacağından ötürü Hasankeyf’teki kazı çalışmalarının gece-gündüz devam ettiğini söyledi. Güçlü bir ekiple İmam Abdullah Camisi'nin eski yerinde kazı çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Dinç, Hasankeyf’te su tutuluncaya kadar kazıların süreceğini aktardı. Dinç, "Burada su tutulmaya başlayıncaya kadar çalışmalarımız durmayacak, tahmini bir sene daha kazı çalışmalarımız sürecek. Kazı çalışmaları sırasında ne bulursak; bilgi, belge ve daha başka şeyler hepsini toplayacağız. Bunu Bakanlık da çok önemsiyor. Bir taraftan tarihi eserlerin yeni yerlerine taşınma işlemi, taşınamayan tarihi yapıların yerinde sağlamlaştırılma çalışması devam ederken öbür taraftan arkeolojik kazılar da sürüyor. İnşallah bu yeni süreç, Hasankeyf için de ilimiz için de daha güzel olacak" dedi.

"20 BİN ÖĞRENCİYİ MÜZEYE GETİRME HEDEFİNDEYİZ"

Müzeye ziyaretçi sayısını arttırma konusundaki çabalarına da değinen Dinç, müzeye daha çok ziyaretçi çekmek için Milli Eğitim Müdürlüğü’yle yapılan protokolün bu sene de süreceğini kaydetti. Dinç, "Geçen sene bu işbirliği sayesinde güzel şeyler oldu, çok sayıda öğrenci müzemizden faydalandı. İnşallah bu sene çıtayı daha da yükselteceğiz. Geçen sene 15 bin civarında öğrenci müzemizi ziyaret etti. Bu seneki hedefimiz 20 bin olacak. Ne kadar çok öğrenciye ulaşabilirsek bizim için o kadar iyi olur. Amacımız müzemizi ziyaret edemeyen köy okullarımızdaki öğrencilerimizi müzeyle tanıştırmaktı. Personelimiz özveriyle ücra köylere kadar gidip öğrencilerimizi müzeyle tanıştırdılar. Ayrıca köy okullarındaki çocuklara müze eserlerinin nasıl yapıldığını pratikleriyle gösteriyorduk. Projektörlerin de yardımıyla çocuklara arkeologlarımızın sunumları eşliğinde görsel bir şölen yaşatıyorduk” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.