Gençler 20 yaşlıya Covid bulaştırdı

Kent merkezinde son bir haftada yapılan Covid-19 test sonucu pozitif çıkan 20 yaşlı vatandaşa aynı evde oturan gençlerin koronavirüs bulaştırdığı tespit edildi.

Gündem Yayın: 07 Temmuz 2020 - Salı - Güncelleme: 07.07.2020 18:01:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kent merkezinde son bir haftada yapılan Covid-19 test sonucu pozitif çıkan 20 yaşlı vatandaşa aynı evde oturan gençlerin koronavirüs bulaştırdığı tespit edildi. Batman’da koronavirüs ile mücadele devam ederken, vaka sayısındaki artışın önüne bir türlü geçilemiyor. Hergün ortalama 250 Covid-19 testinin yapıldığı Batman’da vaka sayısı artış gösteriyor. Hergün onlarca kişiye koronavirüs teşhisi konulunken, son 1 haftada filyasyon ekiplerinin yaptığı araştırma sonucunda genç bireylerin aynı evde yaşayan yaşlı 20 kişiye virüsü bulaştırdığı tespit edildi. Erken teşhis ile tespit edilen yaşlılar tedavi altına alınırken, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, konu ile ilgili uyarılarda bulundu. Sosyal medya hesabından bilgileri paylaşan Pamukçu, “Son 1 haftada, çok sınırlı sosyal hayatı olan, evde vaktinin çoğunu geçiren ama genç aile fertlerinden Covıd-19 enfeksiyonu bulaşmış, 20 yaşlımızı erken teşhisle tespit ettik. Duyarlı tüm hemşerilerimden ricam Büyüklerimizle sosyal mesafeyi koruyalım ve maskesiz bir arada bulunmayalım” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.