Dürümcü Şahin Usta’nın zaferi

Batman’ın yakından tanıdığı ‘Dürümcü Şahin Usta’ ismiyle hizmet veren Mehmet Şayan Demir’in avukatı Mehmet Arslan Ankara 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde açılan ‘Patent’ davasını kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Gündem Yayın: 23 Mayıs 2019 - Perşembe - Güncelleme: 23.05.2019 16:09:21
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman’ın yakından tanıdığı ‘Dürümcü Şahin Usta’ ismiyle hizmet veren Mehmet Şayan Demir’in avukatı Mehmet Arslan Ankara 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde açılan ‘Patent’ davasını kazanarak büyük bir başarıya imza attı. 09.07.2018 tarihinde Türk Patent ve Marka kurumundan işletmelerini tescil ettirdiğini belirten Dürümcü Şahin Usta’nın sahibi Mehmet Şayan Demir’in avukatı Mehmet Arslan, Şahin Sucuklarının firması olan Fazlıoğlu Et ve Et Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından birçok kez dava edildiklerini son mahkemeyi de kazandıklarını söyledi. Şahin Sucukları şirketinin Türk Patent ve Marka kurumuna isimleriyle ilgili olarak iki kez itiraz etmesine rağmen red kararı verildiğini belirten avukat Mehmet Arslan, açılan 3 mahkemeyi de kazanarak büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi. Avukat Arslan; “Müvekkilim Mehmet Şayan Demir’in sahibi olduğu ve bölgede de son derece tanınan ‘Dürümcü Şahin Usta’ ismiyle 2013 yılında Batman Valiliği İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden ve 2009 yılında da Batman Belediyesinden İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatıyla hizmet vermektedir. 09.07.2017 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu yaptığı araştırma ve hazırladığı dosya kapsamında tesciline karar verdi. Bu tarihten itibaren Şahin Sucuklarının firması olan Fazlıoğlu Et ve Et Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş, 2 kez itiraz etmesine rağmen olumsuz cevap aldı. Bu kez bu şirket hem bizi hem de Türk Patent ve Marka kurumunu Arslan Ankara 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinde davacı oldu. Bu davayı da 15.05.2019 tarihinde kazandık. 3. kez haklı davalarımızı kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu. Her zaman hak ve adaletten yana olduklarını belirten Dürümcü Şahin Usta’nın sahibi Mehmet Şayan Demir; “Adalet yerini buldu. Arada hiçbir benzerlik yok. Biz taklit değil, taklit ediliriz. Amacımız yerelden ulusala ilimizi bu marka ve sektörde hak ettiği konuma getirmektir. Eğer başvurumuz yasa dışı veya kanunlara aykırı olsaydı, Türk Patent ve Tescil kurumu onay vermezdi. Her zaman haktan ve hukuktan yanayız. Biz kimsenin rakibi değil, kendi alanımızda halkımızın desteğiyle rakipsiziz” diye konuştu. Demir, ayrıca avukatı Fatih Arslan’a ve yanlarında her zaman olan Batman halkına da teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.