Doğadaki canlılara yardım etkinliği

Sosyal medya üzerinden Bir Kalp Bin Umut platformunun başlatmış olduğu ve 25 STK'nın örgütlenerek destek verdiği etkinlikte, kış şartlarında yiyecek bulma sıkıntısı çeken canlılara yiyecek bırakmak suretiyle farkındalık oluşturdular.

Gündem Yayın: 22 Ocak 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 22.01.2020 11:09:44
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sosyal medya üzerinden Bir Kalp Bin Umut platformunun başlatmış olduğu ve 25 STK'nın örgütlenerek destek verdiği etkinlikte, kış şartlarında yiyecek bulma sıkıntısı çeken canlılara yiyecek bırakmak suretiyle farkındalık oluşturdular. Batman Kantar Köprüsü ve etrafındaki dağlık alanların bazı bölümlerine yiyecek bırakan doğa ve çevre gönüllüleri, Batman Atatürk Parkında basın açıklaması yaptıktan sonra yola koyuldular. Basın açıklamasında Batman Çevre Gönüllüleri Dernek Başkanı Recep Kavuş, Bir Kalp Bin Umut Derneği Kurucu Başkanı Veysi Mercimekçi ve diğer gönüllü üye ve kurumlar yer aldı. Batman Çevre Gönüllüleri Dernek Başkanı Kavuş, “Biz Batman’da çevre ve doğaya gönül vermiş sivil toplum örgütleri ve kurumlarla birlikte bugün doğada zor koşullarda yaşayan canlılara yiyecek bırakma etkinliği düzenliyoruz. Batman Çevre Gönüllüleri, Bir Kalp Bin Umut, HAYTAP ve bir çok gönüllü arkadaşlarımız var. Sosyal Medya üzerinden çağrı yapmak suretiyle bir araya geldik. Gerçekten büyük bir ilgi ve destek var. Biz Şimdi Batman’da, daha çok kırsal alanlarda bulunan canlılara yem bırakacağız. Bundaki temel amacımız, canlıların yaşam ve barınma haklarına dikkat çekmektir. Batman’da hayvan hakları alanında mücadele eden kurum ve kuruluşlar olarak yıllardır bu çabaları sürdürüyoruz; yıllardır bu mücadeleyi veriyoruz. Temel amacımız toplumda bu bilinç ve farkındalığı yaratmaktır. Burada araçlar vasıtasıyla topladığımız. Biz marketlerden gıdaları alıp toplamadık. Daha çok, gerçekten atık olarak ve neredeyse çöpe atılacak gıdaları tercih ettik” dedi. Hayvan Hakları Federasyonu Batman İl Temsilcisi Hazal Karaaslan ise, Çevre Gönüllüleri Derneği, Bir Kalp Bin Umut Derneği ve birçok STK’nın hayvan haklarına yönelik yapmış olduğu çalışmalar için teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.