Darp edilen Baro Başkanına ziyaret

Batman Demokrasi Platformu bileşenleri, TBMM önünde fiziksel saldırı ile darp edilen Batman Baro Başkanı Hamit Çakan’a ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu.

Gündem Yayın: 08 Temmuz 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 08.07.2020 11:45:33
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
Google News

Batman Demokrasi Platformu bileşenleri, TBMM önünde fiziksel saldırı ile darp edilen Batman Baro Başkanı Hamit Çakan’a ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu. Platform tarafından yapılan açıklamada, “Çoklu Baro sistemi düzenlemesine karşı yürüttükleri haklı mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu belirterek, dayanışma duygularımızı ilettik. Kanun teklifinin hızla Meclisten geçirilmesi için dışarıda alan etkinlikleri yasaklanıyor, Meclis’te ise komisyon görüşmelerine konunun asıl muhatabı olan Baroların temsilcileri alınmıyor! Kutuplaştırarak, gererek, susturarak, muhalif kurumları hareket edemez hale getirerek ortaya çıkan tablo ve bölünmüşlük üzerinden iktidarlarını sürdürebileceklerini hesaplıyorlar. Baroları bölmeye yönelik antidemokratik kanun teklifine ve savunmanın kuşatma altına alınmasına karşı demokratik haklarını kullanan baroların ve avukatların gerçekleştirdikleri demokratik, meşru eylem ve etkinlikler anlamlıdır, tarihidir” denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.