‘Bayramda il bazında bazı kısıtlamalar gelebilir’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı için görüşülen tedbirlere ilişkin, “İl bazında bazı kısıtlamalar söz konusu olabilir.

Gündem Yayın: 09 Temmuz 2020 - Perşembe - Güncelleme: 09.07.2020 11:38:59
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı için görüşülen tedbirlere ilişkin, “İl bazında bazı kısıtlamalar söz konusu olabilir. Gelecek hafta yeniden konuşacağız” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından gerçekleştirdiği basın açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bilim Kurulunda, Kurban Bayramı için görüşülen tedbirlere ilişkin bilgi veren Koca, “Bugün kısmen Bilim Kurulu’nda gündeme geldi. Ama bir öneri noktasına gelmedi. Özellikle önümüzdeki haftalar, salgının seyrine göre bu konudaki öneriler daha netleşmiş olur. Temelde ülke genelinde bir sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi. Ama bir takım tedbirlerin olabileceği, özellikle il bazında yer yer kısıtlamaların gündeme gelebileceği görüşüldü. Vaka artışının yoğun olduğu iller söz konusu olursa, oradaki tedbirleri biraz daha sertleştirmek gerekebilir. İllerdeki vaka sayılarına göre, il hıfzıssıhha kurulları bütün kararları alma konusunda yetkili. Bu kapsamda il bazında bazı kısıtlamalar söz konusu olabilir. Gelecek hafta yeniden konuşacağız” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.