Batman duman altı

Yıllardır süre gelen, Bismil ve Silvan çiftçilerinin Eylül ile Ekim ayında mısır tarlalarını yakma geleneği kenti duman altına bırakmaya devam ediyor.

Yaşam Yayın: 12 Ekim 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 12.10.2020 15:14:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 “NEFES ALAMAZ HALE GELDİK”

Yaklaşık iki yıldır Batman Valisi Hulusi Şahin ve çevreci derneklerin etkin çalışmaları sonrası sınırlanan anız yangınları yeniden kentin üstünü kapladı. Her yıl Eylül ve Ekim ayılarında tekrarlanan anız yangınları hafta sonu akşam saatlerinde başlayarak sabaha kadar sürdü. Batman merkezde bir çok mahallenin üstü dumanla kaplanırken, hasta ve yaşlısı olan bir çok aile kapı ve pencerelerini kapatmak zorunda kaldı. İki yıldan bu yana Bismil Kaymakamlığı’nı iki kez, Silvan Kaymakamlığı’nı da bir kez ziyaret edip anız konusunda bilgilendiren Batman Valisi Hulusi Şahin'in uzun çabalar sonucu olumlu sonuçlar alınmasına rağmen hafta sonunda yine Bismil ve Silvan bölgesindeki yangınlar kenti dumanlar altında bıraktı. Cezai müeyyidelerden korkan caydırıcı ceza almayan çiftçiler meydanı boş bularak tarlaları yakmaya devam ediyor. Batmanlı bir çok vatandaş, ''Yıllardır Bismil ve Silvanlı çiftçilerin aç gözlülüğü yüzünden tarladan yanan binlerce canlının yanı sıra dumanla kaplanan kentin üzerinde dolaşan karabulutlar yüzünden nefes alamaz hale geldik. Bunlar yüzünden bu şehir yaşanamaz bir hale geldi. Yetkililerden ricamız bunlara ağır cezai müeyyidelerin uygulanmasını istiyoruz'' dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.