BATMAN 29 YAŞINDA

Vali Hulusi Şahin, Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz Batman’ın il oluşunun 29. kuruluş yıl dönümünü nedeniyle kutlama mesajı yayınladılar.

Gündem Yayın: 14 Mayıs 2019 - Salı - Güncelleme: 14.05.2019 14:23:27
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 “BATMAN KADİM BİR MEDENİYET ŞEHRİDİR”

Vali Şahin mesajında, “Bugün modern bir şehir konumuna gelen Batman ilimizin 29. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşamaktayız. Türkiye’de petrolün ilk bulunduğu ve üretiminin yapıldığı şehir olan Batman, her ne kadar yeni bir il olsa da, sahip olduğu binlerce yıllık tarihi ile kadim bir medeniyet şehridir. Son yıllarda birçok alanda yapılan önemli yatırımlar, verimli toprakları ve üretim potansiyeli sayesinde bugün iddialı bir kent konumuna gelen Batman’ı marka şehir yapmak, en iyi noktalara getirmek için hep beraber çalışacağız. Batman’ın sosyal, kültürel ve ekonomik olarak kalkınması, ilimizin tarihi zenginliklerinin tanıtımı ve turizm potansiyelini değerlendirilmesi, eğitimdeki başarının daha da üst seviyelere çıkarılmasını sağlamak temel hedefimizdir. Batman ilimizin 29. kuruluş yıl dönümünü münasebetiyle, ilimizin gelişip kalkınması adına emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım” dedi.

“BATMAN MARKA BİR ŞEHİR”

Tarihi dokusu ve kültürel değerleri bakımından son zamanlarda yapılan yatırımlarla Türkiye’nin 21. büyük kenti olan Batman’ın, marka şehir olduğunu hatırlatan Eş Başkanlar Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Elmedine yerleşim biriminin 1926-27 yılı ilkbaharında bugünkü Batman Çayının taşması nedeniyle haritadan silindiğini kaydettiler. Eş Başkanlar, “1937 yılında bucak olan İluh 1940'lı yılların sonları ile 1950'li yılların başlarında bölgede var olan petrol filizlerinin değerlendirilmesi sonucunda büyük gelişme sağladı. 1955 genel nüfus sayımında İluh nüfusunun 4713 olarak kaydedilmesiyle 2 Kasım 1955 tarihinde Belediye teşkilatına kavuşan Batman, ardından alınan kararla 2 Eylül 1957 tarihinde ilçe teşkilatına kavuşmuştur. 1990 yılına kadar çok hızlı bir gelişme yaşayan Batman, 16 Mayıs 1990 tarih ve 3647 sayılı kanunla Türkiye'nin 72. ili olmuştur. Batmanımızı her bakımdan modern ve üreten bir şehir yapmak için elimizdeki imkanları sonuna kadar kullanma kararlılığındayız. Marka şehir olma yolunda emin adımlarla yürüyen ilimizin il oluşunun 29. yılını kutluyoruz” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.