Batman'da çocuk yaşlarda işlenen suçlarda büyük artış olduğunu belirten Batman Barosu Başkanı Abdülhamit Çakan, suç işleyen çocuğu cezaevine koymanın onu ıslah etmediğini, çocuğu topluma kazandırmak için çaba göstermek gerektiğini söyledi.

Gündem Yayın: 07 Kasım 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 07.11.2018 15:32:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman'da çocuk yaşlarda işlenen suçlarda büyük artış olduğunu belirten Batman Barosu Başkanı Abdülhamit Çakan, suç işleyen çocuğu cezaevine koymanın onu ıslah etmediğini, çocuğu topluma kazandırmak için çaba göstermek gerektiğini söyledi. Çocuk suçluluğunu önleme konusunda çalışmaları olduğunu belirten Çakan, "Çocuk suçluluğu her geçen gün artıyor. Batman'ımız büyüyor ve bununla birlikte çocuk suçluluğunda da endişe verici bir artış oranı gözüküyor. Bunun da en önemli konu başlıklarından biri hırsızlık, diğeri uyuşturucu madde bağımlılığı ve satıcılığıdır. Bu konuyla ilgili komisyonlarımızı merkeze dönüştürmeyi düşünüyoruz. Merkeze dönüşecek komisyonlarımızdan biri de çocuk hakları merkezidir. Çocuk hakları merkezine bir yönetici atamayı hedefliyoruz. Bu yöneticimiz kendi ekibini kuracak ve bu ekip stajyer avukatlarımızla beraber bir çalışma yürütecek. Çalışma da çocuk mahkemesinde yürütülecek" dedi.

"BOŞANMA DAVALARINDA ARTIŞ SEYREDİYOR"

Batman'daki boşanma davalarıyla ilgili de konuşan Çakan, "Batman'da artık boşanma davaları da hızlı bir artış seyrediyor. Kadınların korunma kararı alması konusunda başvuruları da her geçen yıl artıyor. Dolayısıyla aile hukuku anlamında bizim yine bir rapora ihtiyacımız var. Bu raporu hazırlama konusunda şöyle bir düşüncemiz var; kadın hakları komisyonumuzu da bu dönem merkeze dönüştürmeyi düşünüyoruz. Yine bu merkeze bir yönetici atamayı düşünüyoruz. Bu yönetici bir ekip kuracak, stajyer avukat arkadaşlarımızda destek verecek. Batman'ın son 5 yılda boşanma davaları anlamında panoramasını gösteren bir rapor hazırlamak istiyoruz. Bu arkadaşlarımız aile mahkemesinde bir çalışma yapacaklar. Son 5 yılın Batman özelinde boşanma davalarının seyrini gösterecek bir rapor hazırlayacaklar. Bu raporda Batman'ımız için çok faydalı olacaktır" dedi.

"DÜĞÜNLERDE SİLAH SIKILMAMALI

Düğün ve organizasyonlarda havaya ateş açılması konusuna da değinen Çakan, "Özellikle insan hayatını hiçe sayma, tehlikeye atma olarak gördüğümüz bu konuda da biz Valilik’ten ciddi anlamda duyarlılık bekliyoruz. Kesinlikle artık bunu çağ dışı olarak görüyoruz. Düğünlerde silah sıkılmamalı, insan hayatı tehlikeye atılmamalı ve yine ciddi ses kirliliği, korku da oluşturuyor. Artık buna son verilmelidir. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olması ve düğünlerde silah sıkmayı tamamıyla bırakması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.