FESTİVAL COŞKUSU KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLADI

Batman Valiliği öncülüğünde “Festivaller Şehri Batman” temasıyla kent merkezi ve 5 ilçede düzenlenecek festivaller, kortej yürüyüşüyle başladı.

Yaşam Yayın: 24 Eylül 2026 - Perşembe - Güncelleme: 24.09.2026 14:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 59 sn.
Google News

Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in katılımıyla Batman Park AVM önünden başlayan yürüyüş, Atatürk Parkı’nda sona erdi. Atatürk Parkı’nda festivallerin takvimi ve içeriği hakkında açıklamalarda bulunan Vali Canalp, etkinliklerin Batman’ın sosyal ve ekonomik hayatına katkı sunduğunu belirtti. Festivallerin aynı zamanda kentin tarımsal ürünleri, doğal güzellikleri ve kültürel değerlerinin tanıtımına katkı sağladığını ifade etti. İlçelerdeki festivallerin yerel üreticilere ürünlerini tanıtma ve pazarlama fırsatı sunduğunu belirten Canalp, geçen yıl düzenlenen festivallere 1 milyon 620 bin, son dört yılda ise toplam 4 milyon 810 bin 763 ziyaretçinin katıldığını açıkladı. Festivallerin Batman’ın turizm potansiyeline ve ilçe ekonomilerine katkı sağladığını vurgulayan Canalp, vatandaşları etkinliklere katılmaya davet etti. Korteje kamu kurum yöneticileri, kaymakamlar, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.