1 KİLOLUK DEV MANTAR

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Gönüllü (Dırdıle) köyünde doğada bulunan devasa mantar, görenleri hayrete düşürdü.

Yaşam Yayın: 07 Kasım 2026 - Cumartesi - Güncelleme: 07.11.2026 22:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 57 sn.
Google News

Özellikle yağışlı geçen dönemler ve düşen yıldırımların ardından doğada kendiliğinden açan mantarlar, bu sezon rekor boyutlara ulaşarak kiloluk devasa halleriyle dikkat çekiyor. Normal şartlarda ilkbahar ve yağışlı sonbahar aylarında yetişerek doğaseverlerin ilgisini çeken mantarlar, bu kez ortaya çıkan sıra dışı boyutlarıyla büyük bir şaşkınlık yarattı.

KÜÇÜK BİR ŞAMSİYEYİ ANDIRIYOR

Gönüllü köyü kırsalındaki meşe ve palamut ağaçlarının arasında yürüyüş yaptığı esnada dev mantarla karşılaşan Şirin Kavak, gördüğü manzara karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadığını belirtti. Yaklaşık 1 kilo ağırlığında olan ve kendine has yapısıyla küçük bir şemsiyeyi andıran devasa mantar, kısa sürede yöre halkının da odağı haline geldi. Doğada nadiren rastlanan bu büyüklükteki mantar, bölge sakinleri arasında merak uyandırmaya ve ilgi görmeye devam ediyor.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.