Zam yağmuru devam ediyor

Döviz kurundaki dalgalanmayla birlikte akaryakıt, doğalgaz, elektrik, temizlik ve gıda ürünlerindeki zam yağmuru devam ediyor.

Gündem Yayın: 09 Aralık 2021 - Perşembe - Güncelleme: 09.12.2021 14:44:33
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Döviz kurundaki dalgalanmayla birlikte akaryakıt, doğalgaz, elektrik, temizlik ve gıda ürünlerindeki zam yağmuru devam ediyor.

7'DEN 70'E HER ŞEY ZAMLANDI

Son günlerde dövizdeki dalgalanma sonucu akaryakıt başta olmak üzere gıda ve dayanıklı tüketim mallarına peş peşe zamlar gelmeye devam ediyor. Un fiyatlarının artışından dolayı ekmeğe yapılan zamların ardından tüm gıda ürünleri de yüzde 80 oranında zam gördü. Döviz dalgalanması öncesi yerli mercimek fiyatı 13 TL’den 20 TL'ye çıkarken, ithal mercimeğin kilosu 10 TL'den 15 TL'ye, pirincin kilosu 10 TL'den 15 TL'ye, bulgur 10 TL'den 20 TL'ye, 18'lik yağ tenekesinin ise 250 TL'den 485 TL'ye yükseldiğini belirten gıdacı esnafı, ''Bakliyat, gıda ve temizlik ürünlerin teminini Gaziantep, Gönen ve Mersin'den temin etmekteyiz. Son günlerde vatandaşlar zam endişesiyle market ve bakkallara adeta saldırır bir hale geldi. Vatandaşlar kendi ihtiyaçlarından fazla ürün alarak piyasadaki tedirginliğine de neden olmaktalar. Örneğin 2 kilo mercimek alacağı yerde 10 kilo mercimek alınmakta. Oysa ihtiyacı kadar ürün alınması daha makul olur. Bu şekildeki alış veriş bizleri de sıkıntıya sokmakta. Çoğu zaman ürün temininde zorlanıyoruz'' şeklinde konuştular.

PEYNİR SATIŞLARINDA YÜZDE 70 ORANINDA DÜŞÜŞ

Süt ve süt ürünlerine gelen zamlara rağmen ellerindeki stoklardan ötürü peynir çeşitlerine zam yapmadıklarını belirten bazı esnaflar, peynir satışlarında yüzde 70 oranında düşüş olduğunu söyledi. Kentin en hareketli alış veriş merkezi sayılan Elma Sokağındaki bazı esnaflar, ''Artık vatandaşın alım gücünün kalmadığını görmekteyiz. Daha önceleri peynir tezgahına yanaşan vatandaşlar 3'er ve 5'er kilo peynir alırken şimdi gramla peynir alıyor. Süt ürünlerine yüzde 47 oranında zam yapılmasına rağmen bunu ürünlerimize yansıtmadık ama yine de vatandaş cebindeki paraya göre hareket etmekte ve fiyat bile sormaya çekinmekte. Biz depolarımızdaki peyniri tüketinceye kadar peynirlerimizi eski fiyattan satacağız” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.