YRP'DEN İKİ İSTİFA

YRP'DEN İKİ İSTİFA

Yaşam Yayın: 02 Ekim 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 02.10.2024 13:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

31 Mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisinden seçilen Beşiri Belediye Başkanı Alparslan Karabulut ve Balpınar Beldesi Belediye Başkanı İmaeddin Ekmiş partilerinden istifa etti. YRP'den istifa eden Karabulut ve Ekmiş, yaptıkları ortak açıklamada, bundan sonra göreve bağımsız olarak devam edeceklerini belirttiler. İki başkanın yaptığı ortak açıklamasında, hemşehrileriyle beraber çıktıkları yolda ortak akıl ve düşüncelerle hareket ettikleri ifade edildi. Halktan gelen talep ve çağrılara öncelik gösterdiklerini ifade eden Başkanlar, ''Balpınar ve Beşiri halkına daha iyi hizmet verebilmek için halkımızla istişare edip aldığımız ortak kararla Belediye Başkanlığı görevimize bağımsız olarak devam edeceğiz. İlçemiz ve beldemizin geleceğinin konuşulması adına aldığımız bu karar, halkımızın görüşleriyle sağlanmıştır'' denildi.

''MİLLETİN VİCDANINA HAVALE EDİYORUZ''

YRP'den istifa eden Beşiri Belediye Başkanı ve Balpınar Belediye Başkanı İmaeddin Ekmiş ile ilgili açıklamada bulunan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ziyaülhak Yamaç, “Her iki Başkanı da milletin vicdanına havale ediyoruz” dedi. 31 Mart yerel seçimlerinde 63 Belediyeyi kazandıklarını ifade eden Başkan Yamaç, AK Partinin israfçı ve verimsiz politikaları nedeniyle Belediyelerin borç yükü altında bırakıldığını dile getirdi. İl Başkanı Yamaç, “AK Partiden Yeniden Refah Partisinin aldığı belediyelerin kamu kurumlarına olan borç ve yükümlülükleri olan belediyeler. AK Partide iken kendi eserleri olan bu borçlar zamana bırakılmış ve tahsil edilmemiştir. Belediyeler AK Partinin elinden çıktıktan sonra kendi eserleri olan bu borçlar yeni Belediye Başkanlarımız üzerinden ani bir baskı ve tehdit aracı olarak kullanılıp belediyelerin maaş ödeyemez, hizmet üretemez duruma düşürülmesi sağlanmıştır. Bu haksız ve adaletsiz uygulamalar bize oy veren seçmeni cezalandırma amacı taşıdığını milletimiz net bir şekilde görmektedir. Beşiri ve Balpınar'da istifa eden Başkanlar partimizin oylarıyla seçilmişlerdi'' ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.