Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı Batman'da yapıldı

Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı Batman'da yapıldı

Yaşam Yayın: 25 Mayıs 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 25.05.2024 22:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Batman Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı hafta sonunda Batman Üniversitesi Merkez Kampüsünde yapıldı. Moderatörlüğünü haberler.com ve son dakika.com Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Teymur üstlendi. Batman Üniversitesi Merkez Kampüs konferans salonunda düzenlenen programa Batman Valisi Ekrem Canalp, Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, akademisyenler, Siyasi Parti ve STK temsilcileri, Türkiye'nin farklı illerinden gelen yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Batman'da yapılan Çalıştayda, internet gazeteciliğinin dünü, bugünü ve yarını, dijital medya ve güvenilir habercilik, geleneksel medyadan dijital medyaya geçiş, ajans haberciliği ve internet medyası, sorunsuz iletişim, etkin ve yetkin iletişim, sosyal medya ihbar hatları ve TV haberciliği, dijital çağda yerel medya fırsatlar ve tehditler konuları tartışıldı. Çalıştay, medya dünyasında yeni nesil gazetecilik anlayışının gelişimine katkı sağlamak hedeflendi. Batman Üniversitesi Merkez Kampüsünde düzenlenen çalıştaya, haberler.com ve sondakika.com Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel, Kanal 7 haber sunucusu Meryem Nas Mercan, İHA İstanbul A.Y. Bölge Müdürü Mustafa Biçer, Ülke TV Haber Programı sunucusu Gözde Özyürek, Akit TV Haber Müdürü Uğurcan Gökçe ve Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Aslı Köseoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Dijital medyanın dünü, bugünü ve yarını gibi temel sorunların ele alındığı programın açılış konuşmasını yapan Batman Valisi Ekrem Canalp, gerçekleştirilen etkinliğin Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma olduğunun altını çizerek, “Geçmiş 30 yıl içerisinde birçok meslek yok olmaya yüz tutmuş durumda. Peki, gelecek otuz yıl nasıl olacak? Tasavvur edilen şey şu; şu an var olan mesleklerin yüzde 70’i elimine olacak, kaybolacak. Bu yargı gazetecilik mesleği için geçerli midir? Yaşanan teknolojik gelişmeler karşısında gazeteciliğin bir bağışıklığı var mıdır? Gelişim ve dönüşüm gazeteciliği ortadan kaldırmaz gibi bir iddiamız var mıdır? Her bir meslek gibi gazetecilik mesleği de eğer değişim ve dönüşüm karşısında kedisini çağın gerekliklerine uygun şekilde dönüştürmez ise yüzde 70’in içerisinde olması kaçınılmazdır. Bu çalıştay Türkiye’de dijital gazetecilik mesleğiyle uğraşmak isteyen herkes için bir manüel uygulama kılavuzu geliştirsin, meslekle uğrasan herkes için bir rehber olsun. Bu tür çalıştaylar gazetecilik mesleğinin geleceği açısından da çok önemli etkinliklerdir. Medya; demokrasinin olmazsa olmazlarındadır. İktidar her rejimde vardır, ama etkili muhalefet sadece demokrasilerde vardır. Yaşayan toplumun en etkili unsurlarından bir tanesi özgür, güçlü ve etkili basındır. Özgür, güçlü ve etkili basın, demokrasinin de yaşayabilmesi için olmazsa olmazlarından bir tanesidir” diye konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.