UZMAN EĞİTİMCİDEN ‘LGS TERCİH’ UYARISI

UZMAN EĞİTİMCİDEN ‘LGS TERCİH’ UYARISI

Yaşam Yayın: 02 Temmuz 2024 - Salı - Güncelleme: 02.07.2024 17:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Uzman Eğitimci İş İnsanı Cuma Dişikırık, LGS sınav sonuçlarının açıklamasının ardından öğrenci ve velilere tavsiyede bulunarak Ücretsiz Tercih Danışmanlığı için C1 Kurs Merkezine davet etti. Süreci tüm yönleriyle değerlendirip doğru liseyi seçmek, ihtiyaçları, hayalleri, gelecek planlarını oluşturmak hem öğrenciler ve hem de aileleri için çok önemli bir karar olduğun belirten Uzman Eğitimci İş İnsanı Cuma Dişikırık, “Kaygı da belki de en sıklıkla yaşanan duygu. Hem bu duyguyu yönetebilmek hem de karar sürecini daha etkili kılmak için bazı önerilerimiz; LGS’de hayal kırıklığı yaratan sonuçlar bir yetersizlik gibi hissedilebilir, ancak kararlı ve gerçekçi bir tutum zorlukların üstesinden gelmenin anahtarıdır. Unutmayın, birçok başarılı birey benzer durumlarla karşılaştı. Bunları büyüme ve gelişme fırsatı olarak kullandı. Doğru liseyi seçmenin ilk adımı, kişinin akademik açıdan güçlü yönlerini ve ilgi alanlarını bilmesidir. Bazı liseler öğrencilerini matematik - fen bilimleri ve sosyal ve beşeri bilimler alanlarında yükseköğrenime hazırlarken; diğerleri sanat veya mesleki eğitimde üstün olabilir. Kendinizin güçlü yönlerinin, mesleki değerlerinizin ve hayallerinizin ne olduğunu tekrar değerlendirmek, seçenekleri daraltmaya yardımcı olabilir. Konum, ulaşım ve okul büyüklüğü gibi hususlar da önemli. Çok uzakta olan veya yeterli ulaşım seçeneklerinden yoksun bir okul zorluklara yol açabilir. Bu zorluklar da fazladan yorgunluk getirebilir. Ayrıca, daha büyük veya daha küçük bir okul ortamının sizin öğrenme tarzı ve sosyal ihtiyaçlarınızı ne yönde etkileyeceğini düşünmek de iyi olacaktır” dedi.

Uzman Eğitimci İş İnsanı Cuma Dişikırık, Özel Batman C1 Kurs Merkezinde Ücretsiz Tercih Danışmanlık hizmeti verdiklerini belirterek öğrenci ve velileri davet etti. 01-17 Temmuz günleri arasında 09.00-16.00 saatleri arasında öğrencilere LGS tercih sürecinde destek sağlayacaklarını belirten Dişikırık, “Hayallerinize ulaşmanızda sizlerin yanınızda olabilirsek ne mutlu bize çocuklar. İyi bir tercih dönemi geçirip potansiyelinizi en iyi şekilde ortaya çıkarmak için Kurs Merkezimizi ziyaret edebilirsiniz. Öğrencilerin yetenek, ilgi ve puanları göz önünde bulundurularak, en iyi şekilde tercih yapmaları ve geleceklerine yönelik en doğru adımı atmaları konusunda destek vermeyi amaçladık. Bu anlamda yaşamlarının bu önemli yol ayrımlarından biri olan tercih döneminde öğrencilerimizi yalnız bırakmıyoruz. LGS sürecindeki tüm öğrenciler ve ebeveynleri alanında uzman eğitmenlerden danışmanlık hizmeti alabilirler” diye konuştu

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.