Uluslararası Zirvede üniversitelerin rolüne dikkat çekti

Türkiye Yazılımcılar Federasyonu (TÜYAFED) tarafından İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Teknoloji ve Yazılım Zirvesi, yüzü aşkın ülkeden üç binden fazla yazılım uzmanının katılımıyla başladı.

Yaşam Yayın: 20 Nisan 2025 - Pazar - Güncelleme: 20.04.2025 18:31:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, zirveye davetli konuşmacı olarak katıldı. Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Valisi Davut Gül, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın ve İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal gibi birçok önemli ismin yer aldığı zirve; “Akıllı Şehirler ve İklim Zirvesi”, “2. Yazılım ve Teknoloji Zirvesi” ve “1. Yatırım Zirvesi” olmak üzere üç büyük başlık altında gerçekleştirildi. Zirvede bir konuşma yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yatırım, ihracat ve iş birliği temalarının yazılımın evrensel diliyle birleştiği böyle bir platformda yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üniversitelerin artık yalnızca bilgi üreten değil, aynı zamanda teknoloji geliştiren, girişimciliği destekleyen ve sektöre doğrudan katkı sağlayan yapılar olması gerektiğini vurgulayan Demir, “Bir eğitim gönüllüsü ve akademinin bir neferi olarak üniversitelerin dönüştürücü gücüne inanıyorum” dedi. Batman Üniversitesi’nin “Enerjinin Pilot Üniversitesi” olarak bilişim teknolojilerini gelişim alanı olarak benimsediğini belirten Rektör Demir, bu doğrultuda eğitim müfredatının yeniden yapılandırıldığını ifade etti. “Proje tabanlı öğrenme yöntemleri, uygulamalı ders içerikleri, saha çalışmaları ve girişimcilik atölyeleri ile öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz” diyen Demir, özellikle blokzincir, yapay zeka, robotik sistemler ve siber güvenlik gibi çağdaş alanlarda akademik kapasitenin artırıldığını vurguladı. Batman Üniversitesi’nin, Türkiye’de yalnızca sınırlı sayıda üniversitede yer alan “Siber Vatan” programına dahil olmasının da gurur verici olduğunu belirten Demir, konuşmasında üniversite-sanayi iş birliklerine ve geleceğin dijital toplumuna yönelik projelere de değindi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.