UEB BATMAN'DA YENİ DÖNEM

Uluslararası Esnaf Birliği (UEB) Batman İl Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yeni dönemde Batman esnafının finansmana erişimini kolaylaştırmayı ve ekonomik sorunların çözümüne katkı sunmayı hedeflediklerini açıkladı.

Yaşam Yayın: 20 Ağustos 2026 - Perşembe - Güncelleme: 20.08.2026 20:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Uluslararası Esnaf Birliği (UEB) Batman İl Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yeni dönemde Batman esnafının finansmana erişimini kolaylaştırmayı ve ekonomik sorunların çözümüne katkı sunmayı hedeflediklerini açıkladı. Çiftçi, hibe ve fon programlarından doğrudan tedarik modellerine kadar birçok alanda çalışma yürüteceklerini belirtti.
ESNAFIN FİNANSMANA ERİŞİMİ KOLAYLAŞTIRILACAK
Görevi kabul etmesindeki temel amacın esnafın yaşadığı ekonomik sıkıntıların aşılmasına katkı sağlamak olduğunu belirten Çiftçi, özellikle hibe ve destek programlarından esnafın daha fazla yararlanmasını istediklerini söyledi. Çiftçi, UEB çatısı altında esnafa danışmanlık ve aracılık hizmetleri sunacaklarını belirterek, “Esnafımızı içinde bulunduğu darboğazdan bir nebze olsun kurtarmak ve finansmana erişimlerine yardımcı olmak istiyoruz. Ulusal hibe programlarına ulaşmaları konusunda kolaylık sağlayacağız.” dedi.
ULUSLARARASI FONLARA PROJELER HAZIRLANACAK
Batman esnafının ihtiyaçlarına yönelik uluslararası fonlardan yararlanabilecek projeler hazırlamayı hedeflediklerini ifade eden Çiftçi, özellikle küçük işletmelerin finansman kaynaklarına ulaşmasını kolaylaştıracaklarını kaydetti.
Esnafın ihtiyaçlarının belirlenerek uygun destek mekanizmalarına yönlendirileceğini aktaran Çiftçi, yalnızca mevcut desteklere yönlendirme yapmakla kalmayacaklarını, yeni proje çalışmalarına da ağırlık vereceklerini söyledi.
KÜÇÜK ESNAFA POZİTİF AYRIMCILIK
Küçük esnafın desteklenmesine öncelik vereceklerini belirten Çiftçi, üretici ile esnafı doğrudan buluşturacak bir tedarik modeli üzerinde çalıştıklarını açıkladı.
Çiftçi, “Küçük esnafımız için pozitif ayrımcılık anlamında çalışmalarımız olacak. Kooperatif platformu üzerinden doğrudan üreticiden mal alma imkânı oluşturmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı. Doğrudan tedarik modelinin aradaki maliyetleri azaltarak esnafın daha uygun fiyata ürün almasına katkı sağlayacağını belirten Çiftçi, bunun aynı zamanda vatandaşların daha uygun fiyatlarla alışveriş yapmasına da imkan sunabileceğini söyledi.
“ESNAFIMIZ BİZE SAHİP ÇIKSIN”
Batman esnafına UEB çatısı altında bir araya gelme çağrısında bulunan Çiftçi, güçlü bir üye yapısının daha fazla hizmet üretmelerini sağlayacağını ifade etti.Çiftçi, “Esnafımız bize sahip çıksın. Bu hizmet esnafımız, halkımız ve milletimiz içindir. Gelip üye olsunlar, çalışmalarımızı ve neler yapacağımızı yakından görsünler. Üyemiz ne kadar artarsa elimiz o kadar güçlenir.” dedi. Daha önce dört yıl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı yaptığını hatırlatan Çiftçi, bu süreçte edindiği deneyimi yeni görevinde Batman esnafının hizmetine sunmayı amaçladığını belirtti. Batman esnafı ve vatandaşların kendilerini yakından tanıdığını ifade eden Çiftçi, önceki dönemde yapılan çalışmaların yeni yapılanmayla daha ileri taşınacağını söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.