BİN YILIN EN KAPSAMLI DEPREMİ
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından bilanço her geçen dakika daha da ağırlaşıyor.
ÖLÜ SAYISI 4 BİNE DAYANDI
10 İlde yıkıcı hasarlar bırakan şiddetli sarsıntıda enkaz altında kalanları kurtarmak için arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Pazar sabahı 10 kenti enkaza çeviren merkez üssü Kahramanmaraş olmasına rağmen 10 ayrı vilayette büyük hasara neden olan 7.7 ve 7.6'lık deprem felaketi binlerce binanın yıkılmasına bir o kadar da cana mal oldu. Büyük depremin yaşandığı dakikalardan itibaren vatandaşlar ve kurtarma ekipleri seferberlik ilan ederek yaraları sarmaya çalışıyor. İçişleri Bakanı’nın yardım çağrısına bir çok ülkeden kurtarma ekipleri gönderildi. Merkez üssü Kahramanmaraş olmasına rağmen Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman, Malatya, Adana, Osmaniye ve Diyarbakır'da büyük hasar ve yıkımlara neden olan büyük deprem Batman ve bir çok çevre ilde ağır hasarlara neden olurken vatandaşlar çadır, taziye evleri, okul ve köylerde kalmayı tercih etti.
VALİ CANALP DEPREM BÖLGESİNDE
Yaşanan büyük felaketin ardından, İçişleri Bakanlığı’nca tespit edilen tecrübeli 30 Vali deprem bölgelerinde görevlendirildi. Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Belediyesi arama kurtarma ekibiyle yardım ve kurtarma çalışmalarına başladı. Gaziantep Islahi'ye ilçesinde kurtarma çalışmalarına başlayan Batman ekibi enkaz altında kalan 22 depremzedeyi kurtarmayı başardı.