TOPRAKSIZ ÇİLEK TARLALARI DAHA AVANTAJLI

Batman’ın Körük mahallesinde 1 dekarlık alanda kurulan modern serada incelemelerde bulunan Batman İl Tarım Müdürü Mehmet Aydın, “Topraksız tarımla üretilen çilekler gübreden enerjiye, iş gücünden zamana pak çok avantaj sağlamakta” dedi

Yaşam Yayın: 05 Ekim 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 05.10.2024 14:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 34 sn.
Google News

 Körük mahallesindeki çilek tarlasında incelemelerde bulunan İl Tarım Müdürü Mehmet Aydın, topraksız seraların yaygınlaşmasına dikkat çekti. İl Müdürü Aydın, “Birim alanda daha fazla üretim imkanı sağlamaktadır. Topraksız seradan elde edilen çilek, toprakta yetişen çileğe göre 5 kat fazla ürün vermektedir. Topraksız seraların ilimizde yaygınlaşması önemlidir. Bu tarz topraksız modern seraların geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak önümüzdeki yıllarda destek çalışmaları başlatacağız” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.