''SU SONUÇLARI TEMİZ''

''SU SONUÇLARI TEMİZ''

Yaşam Yayın: 28 Eylül 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 28.09.2024 18:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Geçtiğimiz ay Ilısu Baraj gölünde yaşanan toplu balık ölümlerinin araştırılması için çevrecilerin, Valilik’ten talepleri üzerine alınan ölü balık ve su numunelerinin analizleri temiz çıktı.

BATMAN ÇEVRE PLATFORMU SORUNUN TAKİPÇİSİ OLDU

Geçtiğimiz ay Ilısu Veysel Eroğlu Baraj gölünde yaşanan toplu balık ölümlerinin, sudaki herhangi bir kimyasal kirlilikten kaynaklanmadığı tespit edildi. Yaşanan toplu balık ölümlerini kamuoyunun gündemine taşıyan ve Diyarbakır Bismil üzerinden alana giden Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı ve Batman Çevre Platformu Sözcüsü Hasan Argunağa, Batman Valiliğinden de suyun kirliliğinin araştırılmasını talep etmişti. Talep üzerine Diyarbakır ve Batman İl Tarım Şube Müdürleri de alana giderek su numuneleri almış, Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsüne göndermişti. Batman Çevre Platformu adına talep edilen su analiz sonuçları Valilikçe açıklandı ve balık ölümlerinin herhangi bir kimyasal su kirlilikten ölmediği resmen teyit edildi. Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan Özbay imzalı resmi yazıda, şu bilgilere yer verildi : “Ilısu Baraj Gölü Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüs alanı bölgesinde yaşanan balık ölümlerine istinaden, tarafınızca alınarak müdürlüğümüze gönderilen su numunesine ait laboratuvarlarımızda yapılması mümkün olan analizler ve sonuçları ekte verilmiştir. Elde edilen sonuçlar, “Yerüstü Su Kalitesi Yönetmeliği’nin ‘Kıtaiçi Yerüstü Su Kaynaklarının Genel Kimyasal ve Fizokimyasal Parametreler Açısından Sınıflarına Göre Kalite Kriterlerine’ göre değerlendirildiğinde, çoğu parametreye göre 1. sınıf (çok iyi) kalitede su olduğu dolayısıyla su numunesinde balık ölümlerine direkt sebep olacak bir kirlilikten söz edilemeyeceği düşünülmektedir.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.