PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Yaşam Yayın: 08 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 08.01.2024 09:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Batman’da, tüm paydaşlara açık hibe programlarını aktarmak ve yapılan/yapılması planlanan bütün projelerde koordinasyon ile eşgüdümü sağlamak amacıyla Valilik bünyesinde oluşturulan ‘Projeler koordinasyon Merkezi’nin açılışı Vali Ekrem Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Batman’ın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak fikirler üretilmesi ve bu fikirlerin projeye dönüştürülmesinin amaçlandığı çalışmaların yürütüleceği proje ofisini gezen Valimiz, yetkililerden yürütülen hizmetlere ilişkin bilgi aldı.  Proje ofisinin açılışında konuşan Milletvekili Nasıroğlu, Batman’ın biriken bazı sorunlarının çözümü için tüm kurumların canla, başla çalıştığını belirterek; “Batman’ın sorunlarını çözecek bir anlayış var. Her alanda Batman’ı daha iyiye götürüyoruz. Batman’da artık büyükşehir oluşturuyoruz. Bu şehir yatırımcı dostu bir il olacaktır. Yatırımcı burayı gördükten sonra ‘iyi ki buraya geldim’ diyecek. Bizler Batman’ın hizmetkarı olacağız. Toplumun her hanesine de dokunacağız” dedi.

Daha sonra Projeler koordinasyon Merkezi bünyesinde yürütülecek çalışmalara ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ekrem Canalp, “Bizim bir sözümüz var. Batman Büyükşehir olacak, Büyükşehir olmak demek yaptığınız her işinizde, bakış açınızın da hayat perspektifinizi de büyük olması gerektiğini, bu aynı zamanda yaptığınız işlerin de projelerinizin büyük olmasını gerektiriyor.  Bugün burada açmış olduğumuz bu merkez Batman’da yapılacak olan bundan sonraki büyük projelerin koordinasyon merkezi olacak. Merkez aynı zamanda hem kendisi proje hazırlayacak,  hem de projeleri takip eden kurumların da proje yapma kültürünü, kapasitesini artıran bir merkez olacak. Bütün kamu kurumlarımıza buradan biz hem proje yapma noktasında hem de yapılan projelerin takibi noktasında destek olacağız. Bu süreçte Batman’a yatırım yapmış olan yatırımcılarımızın da işlerini kolaylaştıracak belli fonksiyonları burasıyla entegre olarak ortaya koyacak bir merkez olacak” diye konuştu.

Vali Canalp, “Yakın zamanda gerçekleştireceğimiz endüstriyel alanlarla ilgili projeler konusunda kamuoyunda yanlış bilgilendirmeden kaynaklı sıkıntıların daha da büyümesine engel olmak anlamında bir kez daha buradan ifade ediyorum; doğruları dilimizde tüy bitene kadar söylemeye devam edeceğiz. Batman’da 5 yeni endüstriyel alan kuracağız. Birincisi, bunun üçü OSB olacak, ikisi de Küçük Sanayi Sitesi (KSS) olacak. Batman’da bunlara ilave 2 lojistik kent kuracağız bunlara ilaveten Batmanda aynı zamanda SeraKent kuracağız. Şimdi bu OSB’lerle ilgili kamuoyunda çok yanlış bilgiler aldı başını gidiyor. Doğrusunu bir kez daha madde madde açıklıyorum; bir, bizim o üç tane OSB Batman Çayı kenarında değildir. Batman’da kuracağımız Tekstilkent de şu anda Batman’ın mahallelerinde binaların arasında faaliyet yürütüyorlar. Konfeksiyon üretimi var, mahalle aralarında herhangi bir atık yok. Tekstilkent ne toprağa, ne havaya atık atıyor, olumsuz atığı olmayan bir sektördür. Madde iki, Bıçakçı’da kuracağımız endüstriyel alanlar küçük sanayi sitesi olacak.  Şu anda Batman’da yüzlerce değil, binlerce imalathane binaların alt katında bodrum katında üretim yapıyor. Ya binanın bodrum katlarındaki imalathaneleri biz alacağız çayın kenarında küçük Sanayi Sitesi şekilde, organize şekilde üretim yapan yerler haline getireceğiz. Lütfen kimse Batman’da Batmanların geleceğini tehlikeye atmasın, biz içtenlikle samimiyetle Batman’ın geleceği için, Batmanlı çocuklarının geleceği için, Batmanlı gençlerin geleceği için, işsizlik bitsin diye uğraşıyoruz. Yapmış olduğumuz bütün bu faaliyetler ortaya çıktığı zaman bizim bir sözümüz var Batmanlılara ne dedik; Batmanlılar iş aramayacak, iş Batmanlıları arayacak. Gerçekten de böyle olacak. Söylemiş olduğum cümleleri tekrarlıyorum.  Kimsenin ama kimsenin Batman’ın çocuklarının, Batmanın gençlerinin geleceği ile oynamasına müsaade etmeyeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin. Bu merkezde 15 proje uzmanımız görev yapıyor, bu arkadaşlarımız çalışma yapıyorlar bu bir buçuk aylık çalışma zarfında da zaten şu anda hala hazırda beş tane uluslarası proje hazırladılar, iki adet ulusal proje, şu anda DİKA’dan beş tane proje onay aldı. Dokuz proje de şu anda DİKA’dan onay bekliyor. Bu merkez Batman’ın geleceğinde önemli rol oynayan yerlerden bir tanesi olacak. Allah mübarek eylesin çok teşekkür ederim sağ olasınız”  diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.