PİKNİKÇİLERİN YENİ GÖZDESİ; KINALI PİKNİK ALANI

PİKNİKÇİLERİN YENİ GÖZDESİ; KINALI PİKNİK ALANI

Yaşam Yayın: 24 Haziran 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 24.06.2024 14:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sıcak yaz aylarında vatandaşların tercih ettiği serin Sason ilçesinde yeni bir mesire alanı ilgi görmeye başladı. Sıcakların 40 dereceyi geçtiği şu günlerde vatandaşlar hafta sonlarını geçirebilecekleri serin mekanlara akın ediyor.

BUZ GİBİ KAYNAK SULARI VAR

Batman'ın Sason ilçesinde yeni bir mesire alanı keşfedilmeyi bekliyor. Sıcakların mevsim normallerinin üstüne çıktığı şu günlerde vatandaşlar serinlemek için serin alanları tercih ediyor. İlçeye yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan yeni mesire alanı ilgi görmeye başladı. Sason ilçe merkezinde bulunan ve geçtiğimiz yıl Kaymakamlık tarafından yapılan düzenlemelerle vatandaşların hizmetine sunulan Sevek mesire alanının ardından ilçe yakınlarındaki Kınalı köyünde bulunan yeni mesire alanı da vatandaşlar tarafından tercih edilmeye başlandı. Bayram tatili boyunca yüzlerce aile yeni mesire alanını mesken tuttu.  Asırlık çınar ağaçlarının çepe çevre sardığı Kınalı mesire alanında, çevredeki karla kaplı yüksek kesimlerden akan suların beslediği çok sayıda kaynak suyu bulunuyor. Vatandaşlar serin havada piknik yapmanın keyfini yaşarken malzemelerini buz gibi kaynak sularında soğuk bir şekilde tutabiliyor.  Mesire alanının bir çok yerden serin ve güzel olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerden bu alana tuvalet ve temizlik gibi hizmetleri götürmelerini istedi. Asırlık çınarların gölgesinde serinlemenin keyfini çıkaran vatandaşlar mesire alanına yakın dere ve Sason çayında yüzerek serinliyorlar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.