ÖNDER 66 YAŞINI KUTLUYOR

13-21 Ekim tarihlerinde kutlanan İmam Hatipliler Haftası, "Köklü Gelenekten Nitelikli Geleceğe" temasıyla gerçekleşiyor. 1958 yılında kurulan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği bu anlamlı haftada 66. yılını geride bırakmanın gururunu yaşıyor.

Yaşam Yayın: 18 Ekim 2024 - Cuma - Güncelleme: 18.10.2024 09:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman ÖNDER İMAM HATİPLİLER DERNEĞİ Başkanı Dr. Abdurrahman Kardaş, 13-21 Ekim tarihleri arasında kutlanan İmam Hatipliler Haftası dolayısıyla basın açıklaması yaptı. İmam Hatip okullarının ülkenin geleceği açısından taşıdığı büyük önemi vurguladı ve bu okulların tarihsel gelişimini anlattı. ÖNDER Batman Şube Başkanı Dr. Abdurrahman Kardaş; “1953’te kurulan İmam-Hatip okullarına ülkenin doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi tüm şehirlerinden akın akın gelen ve imam hatip okullarına kaydolan öğrencilerin birbirine benzer onlarca hikâyesi vardı ancak bunlardan daha önemlisi mezun olan gençlerin hangi okula gideceği, yüksek tahsil yapıp yapamayacağıydı. İstanbul İmam Hatip Okulu’ndan mezun olan 12 genç, 13 Ekim 1958 tarihinde İstanbul İmam Hatip Okulu Mezunlar Cemiyeti’ni, bugünkü adıyla ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’ni kurdu. Darbeler, yasaklar, hak ihlalleri ve uzun soluklu mücadeleler devam etti. İmam hatiplerin onlarca yılı haklı, vakur, sessiz ve derin mücadelelerle geçti. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, bu dönemlerde bir davanın öncülüğünü ve önderliğini üstlendi. Halkın taleplerini hep diri tutmaya, meşru zeminlerde hakkını aramaya, en iyi çözüme ulaştırmaya çalıştı. Gün geldi çekilen sıkıntılar; 12 Eylül’ler, 28 Şubat’lar sona erdi. Sultanahmet Mitingleri, Eyüp’te sabah namazı buluşmaları, El Ele Zincirleri, Bu Yıldızlar Sönmesin Kampanyalarıyla yıldızları yarınlara taşıyanlar, bir kez daha haklı olmanın gururunu, sabrın selametini ve kabul olmuş dualarının mutluluğunu yaşadı" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.