MİMARLAR, MOR KURYAKOS MANASTIRINDA BULUŞTU

Mimarlar Odası Batman Şubesi tarafından Dünya Mimarlık Günü dolayısıyla 14-19 Ekim tarihinde yapılacak etkinliklere start verildi.

Yaşam Yayın: 16 Ekim 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 16.10.2024 14:24:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mimarlık haftası dolayısıyla Mimarlar Beşiri'de bulunan Mor Kuryakos Manastırında bir araya geldi.

''KERPİÇ YAPILAR İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN DAHA UYGUN''

Mimarlar Odası Batman Şubesi tarafından yapılan etkinliklere Mor Kuryakos Manastırı'na düzenlenen teknik geziyle başlandı. Gezi sırasında Mimar Rabia Demir ve Mizgin Kaya, manastırda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında sunum yaptılar ve meslektaşlarına bilgi verdiler. Etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Mimar Serhat Sipahioğlu, bu yılki temanın önemine dikkat çekerek, "Kamusal alanda süreklilik, inovasyon ve sürdürülebilirlik konularında yapılan çalışmalar, mimarlık kültürüne büyük katkı sağlayacak" dedi. Gezi sonrası, Prof. Dr. Bilge Işık, "Yerli Teknolojiler ile Çağdaş Kerpiç Evler" konulu bir sunumda, kerpiç yapıların insan sağlığı açısından uygun olduğunu vurgulayarak, bu yapıların yeniden topluma kazandırılması gerektiğini belirtti. Geleneksel yöntemlerle yapılan kerpiçin zaman ve işçilik kaybına yol açtığı ifade edilirken modern yöntemlerin bu süreci kısaltabileceğini söyleyen Prof. Dr. Işık, "Bu toprak doğal ve insan sağlığı için oldukça uygundur. Kerpiç yapılar, kışın soğuk, yazın sıcak olmaktan korur. Bunun inşaat sektörüne kazandırılması gerekiyor" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.