Köylüler perişan, hırsızlar bulunamadı

Malabadi'nin Çatakköprü köyünde Ramazan Bayramı’nın ikinci gecesi meydana gelen hayvan hırsızlığı köy halkını derinden sarstı.

Yaşam Yayın: 07 Nisan 2025 - Pazartesi - Güncelleme: 07.04.2025 13:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yaylaya bırakılan büyükbaş hayvanlardan 13’ü, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Üç ailenin geçim kaynağı olan hayvanların çalınmasıyla köyde büyük bir mağduriyet yaşanırken, olayın üzerinden günler geçmesine rağmen faillerin hâlâ bulunamaması, mağdur aileleri çaresizlik içinde bıraktı.

''SADECE HAYVANLARIMIZI DEĞİL, YILLARIMIZI ÇALDILAR''

Olayda 9 ineği çalınan 65 yaşındaki besici Ebedin Turan, yaşananları şöyle anlattı: “Bundan beş gün önce sabah uyandığımızda hayvanlarımız yayladan kaybolmuştu. Araştırma yaparken komşularımızın da 3 ve 1 ineğinin çalındığını öğrendim. Jandarmaya bildirdik ama şu ana kadar bir sonuç alamadık. Biz geçimimizi bu hayvanlardan sağlıyoruz, çok zor durumdayız.” Turan, çalınan 9 inekten yalnızca 2’sinin kaçarak geri döndüğünü, geriye kalan 7’sinden ise hâlâ haber alınamadığını söyledi.

''HAYVANLARIMIZLA ÇOCUKLARIMIZI BÜYÜTTÜK''

Eşiyle birlikte yıllardır hayvancılıkla uğraştıklarını ifade eden Ebedin Turan’ın eşi ise duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Ben ve eşim 65 yaşındayız. 15-20 yıldır büyükbaş hayvancılıkla uğraşıyoruz. Bu işi, çocuklarımız okusun, kimseye muhtaç olmasın diye gece gündüz yaptık. Hayvanlarımızı yalnızca mal değil, ailemizin bir parçası olarak gördük. Bayram gecesi 9 ineğimiz çalındı. 2’si geri döndü ama 7’si hâlâ yok. Geride sadece annesiz kalan buzağılar kaldı. Onların çaresizliği içimizi yakıyor.” Çalınan hayvanlarla birlikte yılların emeğinin de yok olduğunu vurgulayan aile, hem maddi hem manevi olarak yıkıldıklarını belirtti. Turan ailesi, yetkililere seslenerek hayvanlarının bir an önce bulunmasını ve faillerin adalet önüne çıkarılmasını istedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.