KETEM MERKEZİNİN AÇILIŞI YAPILDI

KETEM MERKEZİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Sağlık Yayın: 14 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 14.03.2024 10:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından kanser hastalığı hakkında toplumun bilinçlendirilmesi, hastalığın erken teşhisi ve hastalıkla mücadele kapsamında kurulan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinin açılışı yapıldı.

“HİZMETLERİN TAMAMI ÜCRETSİZ OLACAK”

Açılışa Batman Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu , Batman İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Tahir Yarba, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı. Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezinin açılışında konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, sağlık tesisinin önemine dikkat çekti. Canalp, ''Batmanlılar için, özellikle de Batmanlı kadınlar için önemli olacak bir sağlık tesisinin açılışında sizlerle beraberiz. Bu merkezde 30-35 yaş arasındaki kadınlara, rahim ağzı kanseri, SA olarak ifade edilen kanser türüne ilişkin erken teşhise imkan sağlayan testler yapılacak. Aynı şekilde 40-69 yaş arasındaki kadınlara da meme kanseri erken teşhis için ve meme kanseri taraması için burada sağlık hizmeti verilecek. 50-70 yaş arasındaki kadın ve erkeklere yönelik olarak da kolon kanseri taraması için gene aynı şekilde test hizmeti verilecek. 2024 yılı içerisindeki hedefimiz 60 bin kişidir. Yani bu tesiste 60 bin kişinin bu şekilde kanserle ilgili, özellikle kadın kanserleri ile ilgili ve Türkiye’de en çok yaygın olan kanser türlerinden bir tanesi olan kolon kanseri ile ilgili çok basit ama çok etkili, erken teşhise yönelik olarak burada hizmet verilecek. Burada yapılan hizmetlerin tamamı ücretsiz olacak” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.