İSTANBUL'DA YAŞAMAK ZOR!

İstanbul'a göç, İstanbul'dan göçe dönüştü. Yaşanan ekonomik darboğaz ve yüksek kiralara dayanamayan Güneydoğu'daki bir çok vatandaş artık memleketlerinin yolunda.

Yaşam Yayın: 09 Ekim 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 09.10.2024 15:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Özellikle yaşanan depremlerden sonra kiraların katlandığını belirten İstanbul'da bulunan ELİH (Batman Dernekleri) Federasyonu Başkanı Sabahattin Diril, İstanbul'da nüfusu 300 bini bulan 50 bin Batmanlının memleketine dönüş yaptığını söyledi.

HAYAT ŞARTLARI ÇOK AĞIR

Bir takım ziyaretler için Batman'a gelen ELİH (Batman Dernekleri Federasyonu) Başkanı Sabahattin Diril, gazetemizi ziyaret etti. Beraberinde Bekirhan Derneği eski Başkanı Abdulkerim Alkan ve Federasyon Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Şirin Özel, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Nedim Arslan'ı ziyaret etti. İstanbul'da yaklaşık olarak 57 Batman Derneğinin olduğunu ifade eden Başkan Diril, özellikle depremden sonra yaklaşık olarak 50 bin Batmanlının geri döndüğünü ifade etti. Diril, ''Uzun zamandan beri İstanbul'un genelinde 300 bin dolayında hemşehrimiz bulunmaktaydı. Tekstilden, inşaat sektörüne kadar bir çok alanda Batmanlılar güzel işlere imza attı. 6 Şubat'ta yaşanan büyük deprem sonrası fiyatları katlanan kiralar ve yaşam koşullarının daha da zor hale geldiği metropol şehir İstanbul'da yaşamak çok zor hale geldi. Geçimin zor hale geldiği İstanbul'a göç tersine başladı. Türkiye'nin bir çok ilinde olduğu gibi Batman'a da göç sürmekte. Meslek sahibi olan bir çok vatandaşımız artık memleketine dönüp burada iş hayatını sürdürmenin planlarını yapmakta. Depremden bu yana yaklaşık olarak 50 bin hemşehrimiz Batman, ilçe, belde ve köylerine döndü'' dedi. 2012 yılında kurulan ELİH (Batman Dernekleri) Federasyonu kapılarının herkese açık olduğunu belirten Başkan Sabahattin Diril, Batman'a değer katacak her proje ve yatırım için iş insanları, siyasiler ve STK'larla iş birliği yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.